Les notícies més destacades de la setmana (a 3 de febrer)

Recordant un Instagram Live de fa molt temps.
Transcric el text de la secció "Les notícies més destacades de la setmana" del programa del dia 3 de febrer de Gintònic de tarda recordant el nou compte de Twitter: https://twitter.com/gintonicdetarda.
En aquesta ocasió la secció conta amb sis notícies perquè hi hem afegit una notícia en positiu per acabar la secció que intentarem recollir cada cap de setmana.

Procés sobiranista / Notícia nacional catalana
El primer intent d'investir Carles Puigdemont com a nou president del govern català va ser fallit
El president del Parlament, Roger Torrent, havia convocat aquest dimecres una sessió d'investidura parlamentària sobre la candidatura presentada i acceptada per la Mesa, de Carles Puigdemont, el president català a l'exili que resta a Brusel·les. Però al mateix dia, Torrent va fer una roda de premsa en que anunciava que aquesta sessió s'ajornava però no es suspenia; el que significa que Puigdemont continuava sent el candidat a la investidura de la presidència de la Generalitat. No obstant això, i davant la suposada impossibilitat d'investir-lo de forma no telemàtica i per tant presencial, sectors del PDECAT i ja actualment tota la direcció d'ERC insinuen i proposen a Puigdemont perquè faci un pas al costat. Oriol Junqueras, des de la presó on porta més de 3 mesos tancat, ha proposat que sigui investit de forma simbòlica ja que no podrà exercir com a tal; segons la seva opinió. Joan Tardà parla fins i tot en termes de “sacrificar-lo” pel bé del país. Tot i això, i a nivell oficial i públic, per a totes les forces polítiques sobiranistes Puigdemont és l'únic candidat. Però amb les revel·lacions de les converses entre el Conseller exiliat Toni Comín, d'ERC, i Puigdemont a Brusel·les recollides per periodistes del programa d'Ana Rosa de Telecinco on el President cessat exposava que “els meus m'han traït i que el Procés ha mort”, queda l'incògnita de què passarà en el futur.

TRASPÀS EDITORIAL (això ho vaig intentar explicar més tard perquè s'allargava molt la secció)
De moment Junts per Catalunya es posa al costat del President que davant aquestes informacions va piular que “tots tenim moments de debilitat” i va donar esperances per un possible retorn al país per ser investit. Tot i que altres informacions apunten a que s'estaria comprant una casa per establir-se a Brusel·les de forma duradora. De moment la CUP-CC ha filtrat el document de consens per investir Puigdemont i iniciar un procés constituent unilateral català per posar les bases de la nova República i opina que el seu únic candidat a president també és Carles Puigdemont.
Tot i això, el sentit del seu vot, favorable o no a Puigdemont, dependrà d'acords com el de no continuar subvencionat escoles concertades que segreguen per sexe com les de l'OPUS DEI -que ja ha aconseguit, o que l'empresa pública privatitzada Aïgues Ter-Llobregat torni a ser propietat de la Generalitat -que ERC valora favorablement; entre d'altres.

Procés sobiranista / Notícia nacional catalana 
L'oposició parlamentària autoanomenada constitucionalista i Catalunya en Comú reclamen que s'esculli ja un president efectiu i possible d'investir-lo
La líder del primer grup parlamentari català -Ciutadans, Inés Arrimadas, davant les filtracions de les converses privades de mòbil entre Comín i Puigdemont E reclama que “es digui la veritat als catalans, sobretot que es deixi d'enganyar als propis votants independentistes i que es digui en públic el que es pensa i es transcriu en privat” ja que, segons la portaveu del partit liberal espanyolista, “Catalunya necessita pagar factures i per tant un govern que comenci a treballar per A tots els catalans”. El PP i el PSC subscriuen aquestes paraules recordant que segons el mateix Puigdemont “el Procés ha mort”. Arrimadas discrepa d'això, exposant que d'això ja fa més temps i que simplement estan allargant “una agonia”.
Per part del líder dels Comuns, Xavier Domènech, per davant del lema “Puigdemont o Puigdemont o Puigdemont”, ells volen imposar el càntic “Catalunya o Catalunya o Catalunya” i que es deixi de paralitzar el país per l'investidura d'una presona. És per això que agraeixen la decisió de Torrent de no celebrar una investidura fallida i les veus ponderades d'ERC favorables a investir un candidat que sigui possible d'investir.

Presos polítics, democràcia política, llibertat d'expressió i injúries a la Corona / Notícia nacional catalana i de l'Estat
El raper català Pablo Hasel és dut a judici pel contingut de les seves cançons
Tal i com li va passar a un altre cantant de rap, el cantant Valtonick, jutjat per l'Audiència Nacional a3 anys i mig de presó; el raper català antimonàrquic Pablo Hasel està sent jutjat per enaltiment del terrorisme i incitació a l'odi per la lletra de les seves cançons.
El raper lleidetà va preguntar al jutge si "està disposat a empresonar mig país?", ja que considera que el seu judici atempta contra el dret a la llibertat d'expressió que hauria de garantir que les seves lletres no fóssin objecte de penalització judicial.

Notícia positiva / Notícia Internacional / Curiositats i anècdotes
Un diputat de l'extrema dreta alemanya, militant d'un partit islamòfob, es converteix a l'Islam
Arthur Wagner era dirigent regional a Branderburg d'un partit alemany euroescèptic i islamòfob considerat d'extrema dreta. Però ha descobert l'Islam i s'hi ha convertit; per això, s'ha canviat fins i tot de nom i es dirà Ahmad. Explica que la seva posició és coherent amb el fet que sempre ha buscat la veritat i en l'Islam diu haver-la trobat. El convers, en roda de premsa, ha explicat també que no vol deixar el partit al qual milita, Alternativa per Alemanya. Després de que ell mateix dimitís de la direcció regional, a tres dies d'aquestes declaracions, la direcció no l'ha expulsat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic