Article meu al Facebook: Sobre l'article de Roger Molinas de la "dreta independentista catalana"

Amb orgull: l'espanyolisme és diferent.
Enllaç al comentari al Facebook.

En allò que estic d'acord políticament (que afegeixo en aquest #bloc) sobre l'article del Roger Molinas: https://glamboy69.wordpress.com/…/apunts-sobre-feixisme-i-…/ (cal llegir l'article d'opinió del Roger per entendre el meu en aquest bloc i a les xarxes socials)
"El feixisme no és una etiqueta on encabir tot allò que no ens agrada". La seva banalització és quelcom molt perillós de fet. 
"El feixisme es caracteritza per canalitzar el malestar social envers les minories més dèbils de la societat (polítiques, religioses, ètniques, lingüístiques, sexuals, econòmiques…), per tal d’evitar que l’odi social es dirigeixi contra les elits i la oligarquia." De fet els analistes polítics basats en els estudis científics de #karlmarx, ens recorden que el feixisme "és la tropa de xoc del #sistemacapitalista". També cal matisar que el feixisme és la única ideologia política que no només legitima i justicia les #violencies sinó que està en la seva base del seu #sistemacultural que promou.
"El nacionalisme català durant molt temps ha alimentat la doble equació Catalunya = Democràcia+Esquerra” i “Espanya = Feixisme+Dreta". Això és cert i #aespanya n'hi ha raons polítiques, socials, militars, econòmiques i dels discursos de la #jerarquiaeclesiastica com per explicar-ho. El problema és que s'ha de parlar d'#estat i no dels "espanyols". 
"Voler que Catalunya sigui un estat independent no es cap garantia de ser respectuós amb els drets de les minories." Cert i està bé recordar-ho com també agraïr el discurs de l'ANC per monopolitzar el discurs independentista fent-lo integrador socialment. També cal esmentar #carodrovira i la seva "Nació de destí". Però no ho menciones. Llàstima. El #catalanismepopular només és #ICV llavors. Faig conya.
A mi tampoc em va agradar el títol de VilaWeb parlant del #psc i de fet diria que vaig fer comentaris al respecte al seu web.
Sobre quan parles de la #dretaindependentistacatalana doncs, estic molt d'acord, en evidenciar actituds vergonyoses i és interessant la lectura. També és cert que no compararia #PxC, o qualsevol grupúscul d'#extremadreta, amb els quals es relaciona habitualment Societat Civil Catalana, amb una part de l'#independentismecivil que no crea relat dintre de #cdc#erc, etc. 
No m'agrada emperò que escrigui aquest article d'opinió de la manera que ho fa perquè pot arribar a confondre als ciutadans poc informats en política i més en #movimentssocials (#ongs). I és que no es pot comparar dues organitzacions polítiques transversals que són sobretot, molt diferents. I dir "transversal" a Societat Civil Catalana és ser molt generós. No són disti pels objectius polítics, no per la #democraciainterna que transpua una i altre, no pel seu discurs (plural, obert al món, inclusiu, prorefugiats i #catacull, modern, pro #LTBIA, social). 
En el seu escrit no parla de #franquismesociologic, de #franquisme, de #postfranquisme i és aquí on falla, al meu humil entrendre Roger Molinas la teva idea de fons. Sé que parles de #feixisme però oblidar que aquest país el va patir és si més no curiós. Ja que és molt més fàcil descriure les relacions òbvies entre la porqueria que representa #SCC amb el franquisme que amb el feixisme, perquè aquesta societat que tenim, ha extès la paraula franquisme per tal de tapar la seva base feixista. I és per això, que es creen noves organitzacions polítiques que tenen el mateix objectiu polític com el liderat per #TeresaFreixes (Convivencia Cívica Catalana). No cola prou que SCC no sigui un cau de feixisme i per això necessiten "noves marques polítiques". Sinó no caldria. Quantes ANC noves s'han creat? Si us plau. Rigor. Aquest #centrismepolitic situant a un extrem el "feixisme" d'alguns membres de l'#ANC amb el de la #SCC és una broma. L'ex president (ex perquè ha tingut tantes citacioncs judicials que ha hagut de fer "un pas al costat"), el coneixem perquè és de Santpedor i va crear Somatemps, una organització política, grupúscul millor dit, que genera molta #pau i poc #odi (sarcasme evident). 
De debò, està molt bé que hi hagi articles d'opinió com el del Sentit Crític per criticar els nous tics autoritaris, i tancats, de membres destacats del #camamillaparty (gent propera al #pdecat) o de l'ANC. Però són una minoria de gent o d'actituds polítiques en l'#independentismecivil, que per cert es mereix molts articles d'opinió per l'exemplaritat del discurs i les formes en una #UE convulsa, violenta i xenòfoba. 
Sobre el #manifestkoine ja em pots dir feixista: el dictador Franco li va semblar molt útil allò de promoure migracions de castellanoparlants i no haver de "cascar-se el cap" i modernitzar econòmicament l'estat (després va venir l'#opusdei per "tapar forats econòmics"). Però clar, entre un sector d'#ICV només es reconeix la #marxaverda de marroquins a ocupar el Sàhara #alsaharaocciental). Defensar que la #llenguacomuna sigui la única oficial no és feixisme, a no sé que tota la #UE ho sigui. I dir que són "colonitzadors" ho és, però no analitzarr políticament l'ús d'aquests per part de l'#estatnacio que és homogeneïtzador (#genocidicultural, #genocidilinguistic). 
"Pretendre ser l’encarnació del concepte de democràcia en exclusiva expulsa, de facto, a qualsevol dissident o discrepant fora de l’àmbit democràtic i impossibilita cap diàleg o acord entre els dos bàndols." No hi ha bàndols. Això és un discurs polític "guerra civilista", propi de la #cavernamediatica. Aquí hi ha un poble, el català, que com el saharauí (per cert bon dia per parlar-ne) o el tibetà reclama el #dretalautodeterminaciodelspobles que hauria de ser garantit arreu del món. I no usat pels capitalistes com van fer amb la URSS. 
Curiosament critiques l'ús de "democràcia" per parlar del #referendum. Ho expreses així: "Acte de la ANC on s’insisteix descaradament en l’apropiació del concepte de democràcia". Però és #Societatcivilcatalana la que s'apropia del nom "societat civil catalana" i en canvi, t'és igual o no ho menciones per equivocació política. O bé, perquè ja hem acceptat que Ciudadanos es digui així i ningú ho critiqu 
"En el fons el que succeeix es que el processisme, per una banda, i la intransigència del Govern del PP per l’altre, han dividit a la societat en dos blocs identitaris que es neguen a acceptar a l’altre com a interlocutor democràtic. S’han trencat tots els ponts de diàleg entre catalans i es nega la simple possibilitat de que l’altre meitat de Catalunya tingui una part de raó. Quan es detecta un comentari d’algú que dissenteix dels postulats més radicals i extremistes se’l titlla de traïdor i se l’assetja i difama sense treva. Però quin debat hi pot haver si en comptes de rebatre arguments ens dediquem a destruir personalment a l’interlocutor?" Això és una broma de mal gust. Vols debat? Votem sobre la independència amb totes les opcions polítiques que no la boicotegin.
Sobre les denúncies de Ciudadanos Pescados li vaig exposar al Roger que anés "amb compte" amb que no siguin falses. A #manresaalcor n'estem acostumats. I llavors els que volem #pau quedem com idiotes. No t'alertis abans d'hora. Però si són reals, el meu màxim rebuig polític i religiós.
En això (en l'article d'opinió parla de la lluita pacífica política pel #dretadecidir d'ICV-EUiA) estic molt d'acord, sobretot la poca informació que s'ha dit de la Ska Keller i el seu suport polític al procés català (més aviat al #procesestafa però no té perquè tenir-ne tant coneixement polític) sobretot per part dels #mitjansdecomunicacio #acatalunya. Poc #periodismeplural hi ha: em refereixo a aquest esment del text on dius que "I com a apunt final alertar sobre les amistats perilloses. Si tan demòcrata es el Procés… com es que els únics suports internacionals que aconsegueix el Govern son ultres de la Lliga Nord, el Tea Party o la ultradreta finlandesa? No s’adonen que aquestes sinistres companyies en comptes de sumar resten? Els únics líders internacionals d’esquerres que s’han manifestat favorables al Referèndum (com la portaveu dels Verds Europeus Ska Keller, per exemple) han vingut a través de partits de la oposició no nacionalistes com ICV o IU als quals tant critiquen!" Ara bé, l'#ANC critica durament i envia correus electrònics perquè no es comparteixin actes de l'extrema dreta europea que vol agafar simpaties a la #catalunyasocial. S'equivoquen: aquí fem manifestacions sense cremar vidres ni contenidors, multitudinàries, festives i cíviques. Un exemple per tots.

#dretshumans #cosesdelsgil #facebook

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic