Article al Facebook sobre el dèficit fiscal

La realitat econòmica de les #CCAA és que la solidaritat territorial es converteix en un #espolifiscal i sabent cap a on es dedica, també, en un #espolisocial.
Això passa perquè les Comunitats Autonòmiques "més pobres" augmenten la seva posició econòmica -tot i quedar-se en un nivell baix i no millorar massa el seu teixit productiu. I alhora la nostra nació no manté l'ordinalitat, que és un element que el #TC alemany té molt en compte #aalemanya, però clar, allà l'aportació per l'#equilibriterritorial -que defenso, no arriba al 4% mentrestant a Catalunya és del 10% -al mateix temps que les inversions de l'estat (obligades per llei) no es compleixen ni al 1/4.


Catalunya és un país solidari, la solidaritat legalitzada i obligada via l'estat, i també la lliure via #maratodetv3 o #recollidaderoba pels refugiats, entre molts d'altres exemples. Els catalans estem molt associats en #ONG a diferència d'altres CCAA, això es diu #capitalsocial (perdó pel terme liberal) i comporta teixir una societat culte, informada i emprenedora, també socialment.
#aandalusia hi ha molta gent interessant, que no és gandula com ens recordava en Josep A. Duran i Lleida que tot i ser un unionista no li sabia greu per mantenir l'electorat convergent de dir bestieses com que hi ha "societats productives" i "societats subvencionades". Generalitzar és criminalitzar socialment. I no ajuda a que aquells universitaris investigadors que li reclamen a la #susanadiaz més inversió en I+D+R i ella no fa ni cas.
Quan arriben els diners públics de tots els catalans allà, passa igual que quan arriben les subvencions agrícoles de la #UE: se la queden els #oligopolis, els #latifundistes, i els que volen mantenir el #clientelismepolitic. Continuar així fa mal a catalans i a andalusos.
Aquesta xarxa de privilegis basada en el #BOE, en l'#AGE i en el #regimdel78 d'ajuda mútua entre #ppsoecs contra els #dretsdelspobles, i el #dretalautodeterminaciodelspobles.

Enllaç al comentari al Facebook
.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic