Nova vaga universitària

La PUDUP va decidir -en una reunió que no vaig poder assistir- la propera vaga universitària que es durà a terme el 29 de febrer.


Notícia PUNT-AVUI: Convoquen una vaga d'universitats per al 29 de febrer Des de la PUDUP, denuncien un atac “ferotge i salvatge” contra el sistema públic
Critiquen l'augment dels acomiadaments i de la precarietat laboral


Imatge d'una de les manifestacions d'estudiants de la darrera vaga d'universitats, el 17 de novembre Foto: ALBERT SALAMÉ.

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) ha convocat una vaga a totes les universitats catalanes per al 29 de febrer. La plataforma denuncia que l'any 2012 ha començat amb “més acomiadaments”, amb “més precarització de les condicions laborals” i amb “l'amenaça d'augmentar més les taxes”. Mentrestant, “la qualitat de l'educació superior minva per efecte de les retallades extremes”, asseguren des de la Plataforma. Segons afirmen, “l'única solució és obrir immediatament un procés democràtic i participatiu de reflexió i anàlisi sobre el rumb de la universitat”.
Des de la PUDUP, que agrupa professorat, alumnat i personal d'administració i serveis, critiquen “el desmantellament que està vivint la universitat pública” i exigeixen la paralització “d'aquest ferotge i salvatge atac”. Per una altra banda, apunten que “hi ha algunes persones que en treuen beneficis privats”, en referència a “les empreses que veuen com augmenta el seu poder i la seva influència a les universitats”
Com que no vaig poder assistir; dintre de la coordinadora ÈPICA UAB ho hem estat debatent, però de moment no tenim cap postura, sinó alguns dubtes; com els que ha exposat l'actiu professor Raimundo Viejo al seu perfil de facebook: << (...) Què hem fet des del 17N? Què hem aconseguit més enllà de una formidable demostració de capacitat mobilitzadora? Com hem incidit sobre les polítiques públiques? Pot una vaga com aquesta aturar els centenars d'acomiadaments de professors precaris? De què val una vaga més enllà de l'expressió del descontentament? (...) Com podran fer vaga els professors acomiadats? Els que no estan fent classe? els que el 29F no tinguin docència? Quin és el efecte que té una vaga sobre la universitat? Quants segueixen realment la vaga? Quins són realment els interessos dels sindicats convocants? Qui té la capacitat de bloquejar la universitat i crear el problema, introduint el tema a l'agenda pública són més aviat els estudiants. Altra cosa és que els profes funcionaris tinguin la clau del poder institucional universitari (cosa que tampoc és definitiu contra un Govern d'impresentables com el que tenim). Els profes precaris, amb l'excepció dels freaks que ens la joguem i no ens importa perdre la feina i fotre la nostra carrera acadèmica, s'han de cuidar molt del que diuen, pensen o fan. Sovint els estudiants es pensen que el professorat és una unitat de treballadors iguals (per exemple uns que escribien un article impresentable l'altre dia a la Directa) i en realitat som una de les millors expressions del que us espera fora de la uni: jerarquía, privilegis d'uns pocs, abusos i precarietat per la resta... >>

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic