Comunicat del representant de la UAB al CEUCAT per ÈPICA

Com a un dels dos representants d'estudiants de la UAB al Consell de l'Estudiantat Universitari de Catalunya (CEUCAT), que agrupa els diferents alts representants dels diversos Consells d'estudiants de les Universitats de Catalunya. Elegit democràticament i de forma legal pel Consell de Govern de la UAB -amb representació de tota la comunitat universitària incloent els respectius representants d'estudiants-, voldria fer pal·lès algunes consideracions:

- La feina duta a terme pel CEUCAT ha estat satisfactòria.

- Hem de valorar aquesta feina atenent-nos a que només porta un any d'existència, a la mala organització i agilitat d'alguns Consells d'Estudiants i a la voluntat de part del moviment estudiantil a no fer útils aquests espais institucionals de participació i representació d'estudiants.

- Em reafirmo en exposar la voluntat i la consciència social de tots els membres que han passat pel CEUCAT des de la meva designació.

Per altra banda, i davant les insistents injúries i insinuacions d'alguns líders estudiantils de la UAB i membres del SEPC i de la CAF:

- Recomanaria la crítica constructiva.

- M'agradaria explicar que estic orgullós d'haver representat la UAB al CEUCAT.

- M'agradaria recordar que tot allò que hem votat en Carlos (l'altre representant) i jo mateix, com a representants estudiantils de la UAB al CEUCAT ho hem decidit en base als acords presos en les reunions-assemblees obertes dutes a terme (i informades des de l'Equip de Participació de l'ETC de la UAB) abans de cada Ple del Consell per tots els estudiants de la UAB que hi han volgut/pogut assistir (en base al consens o sinó per majoria simple).

- També voldria recordar la meva voluntat -i així ho vaig fer saber als companys de la coordinadora d'estudiants ÈPICA- de participar (a proposta d'ÈPICA) al CEUCAT; però durant un temps provisional i transitori fins a la creació del Consell de l'Alumant de la UAB (que era un objectiu d'ÈPICA exposat en el programa electoral) perquè no podríem permetre'ns el luxe que no hi hagués cap representant per defensar la postura de la UAB. I menys en un moment de creació quan s'adquireixen unes dinàmiques pròpies i es defineix la seva utilitat envers els estudiants.


- Em satisfà veure com aquells líders que ara ens critiquen i que en el seu moment no els va interessar per res ni el CEUCAT ni la constitució del Consell de l'Alumant de la UAB (el Consell d'Estudiants propi); ara opinen diferent i s'interessen pel CEUAB. Procés de creació que ha liderat ÈPICA. 

- Cal també recordar que en tot moment han estat boicotejant el procés. Primer declarant-lo il·legítim, després intentant allargar el procés participatiu, finalment boicotejant-lo, i actualment -ara que s'han decidit a participar-hi- desprestigiant tota la tasca duta a terme fins avui.

- Sobretot cal fer esment per informar a tots els estudiants de la UAB de la última reunió oberta del procés de creació del Consell -CEUAB-. Després d'un període d'esmenes, de debats participatius, de xerrades i d'un llarg procés liderat per l'Equip de Participació i pel Delegat d'Estudiants que jo crec que (tot i que podia haver estat millor, com tot en aquesta vida) ha estat prou obert, llarg, democràtic i participat. I després de quasi un any de la meva elecció com a representant de la UAB al CEUCAT. Així com l'elecció de Carlos Pérez. Després de tot aquest temps es va dur a terme, un dia llarg per realitzar la proposta de reglament del CEUAB per enviar-la (així s'ha de fer de forma legal) al Consell de Govern: aquesta proposta havia de sorgir d'un document base del Delegat d'Estudiants -en base al procés de participació. I del debat de les emenes que es van presentar, que per part de la Coordinadora d'assemblees de la UAB (CAF) fou zero. En aquest membres de la CAF van demanar reobrir un "nou procés de participació" més "obert i democràtic", ho sigui, allargar el procés. Després, durant la tarda es van fer propostes al respecte d'aquest nou procés, i com poden verificar els becaris dels Consells d'Estudiants, els membres de la CAF no s'hi van presentar (jo no en vaig veure cap).

- Per tant, la CAF no té cap interès en la participació estudiantil: només era un joc polític per guanyar temps.

- Jo vaig ser (auto)crític amb la meva coordinadora (ÈPICA) per no haver presentat cap moció al primer Claustre (sí al segon) -tot i ser normal: sortiem d'unes eleccions, ens estàvem creant... Me n'adono que d'altres poden allargar els processos, evidentment il·legalment amb el consentiment de la UAB, per poder presentar esmenes al CEUAB. Quan a nosaltres ni s'ens ha deixat ni ho hem demanat com és responsable fer.

- És divertit veure com aquests mateixos que ara ens critiquen per "il·legítims" i per "poltronistes" són els que boicotegen! Critiquen les decisions preses en el Consell de Govern -com aquesta tria pel CEUCAT. Perquè no creuen en un Consell de Govern, en el qual hi participen, voten i quan els convé el troben legítim. Cosa que em sembla bé, però que és incoherent.

- Són ells mateixos que fan impossible que algú altre ocupi la representació de la UAB al CEUCAT! Aquests són els que s'atreveixen a insultar. Jo no vull representar més els estudiants de la UAB -ni el CEUCAT ni enlloc- com ja vaig fer saber a ÈPICA l'anterior curs. Primer, perquè aquest any finalitzo el màster. I després perquè aquesta responsabilitat s'ha allargat més del previst: per aquesta raó vaig anar a fer saber a l'Equip de Rectorat que volia renunciar a ocupar aquest càrrec més temps. Perquè trobava que era més lògic, més legítim i més democràtic que fossin -només (i no el Consell de Govern)- representants d'estudiants de totes les facultats al CEUAB qui ho elegissin. Però degut al boicot de líders de la CAF i del SEPC-UAB era impossible. Em van informar que no volien allargar més el procés i també varem parlar d'obrir un nou període d'esmenes al qual vaig estar d'acord! Tot i que per regla general em sembla fatal. Com ja he comentat. Al final em vaig estimar més que ningú pugués sortir i dir que "no s'havia assabentat", etc. Amb la qual cosa, des de l'Equip de Rectorat es donava per bona la formula "boicot-allarguem processos" -que en termes de la CAF seria: aturem la creació del CEUAB. Però com em van assegurar que tiraria endavant després d'aquestes noves emenes no va caldre fer públic la decisió de dimitir del càrrec...
 
- També m'alegro del canvi en la seva opinió sobre aquests òrgans "il·legítims", "no representatius" (recordem que la representativitat en els sistemes democràtics parlamentaris es basa en eleccions lliures), etc. Així es com definien els "Consells d'Estudiants" als quals ells participen en d'altres universitats: i m'alegra veure que vulguin la seva creació quan durant 6 mesos (compte, i a més, i trencant amb la calendarització programada: abans de Nadal i durant el Nadal es va reobrir davant el boicot el procés d'esmenes) van passar del tema (una part) o el van boicotejar (l'altre part).

- Després de veure l'actitud d'una part del Moviment Estudiantil. Enforteixo el convenciment en la necessitat d'alternnatives estudiantils a la CAF: més democràtiques, plurals i útils.

Demanaria doncs que s'acabessin (no passarà) les injúries i que les crítiques passin a ser constructives i més tenint en compte que des del CEUCAT i a proposta meva (com assisteixo de tant en tant a la PUDUP9 es vol fer un acostament entre aquest ens institucional i l'ens mobilitzador

Moltes gràcies;
Aviso que serà l'últim comunicat que faci per contestar injúries
(cansa perdre el temps en això)                                                                Joan Gil Oliveras

Aprofito per posar enllaços

http://www.epicauab.cat/arxiu/que-hem-fet-al-ceucat/
http://joangilsobrebolonya.blogspot.com/2011/11/m.html

Més INFO
(tant pamflets de les assemblees relacionades amb el moviment estudiantil a l'entorn CAF com d'altres)
http://etc.uab.es/serveis-interior.php?servei=171&cat=3
http://aciencies.wordpress.com/2012/01/10/el-ceuab-i-la-tupinada-del-rectorat/
http://e-myuniversity.eu/uab/index.php?option=com_content&view=article&id=21%3Aampliacio-del-periode-dalmlegacions-al-reglament-del-ceuab&catid=3%3Anews&Itemid=10&lang=ca
http://suportlletres.blogspot.com/search/label/CEUAB
http://www.scribd.com/doc/70556176/Esmenes-OCA-Finals-CEUAB
http://ocafcc.wordpress.com/category/ceuab/
http://www.sepc.cat/continguts/contingut/comunicatCEUAB.php

El debat
  • Bé, veig que alguns líders assemblearis fan crítica destructiva que en un moment com aquest és inútil al quadrat.
     ·  · divendres a les 08:06 · 
  • El procés a la UAB ha sigut digne de les dictadures més totalitaries i opaques mai vista.
    El consell de Govern, i la rectora no és sortiran amb la seva malgrat els representants votats per la direcció de la UAB així ho vulguin
    www.sepc.cat
    En la reunió del passat dia 20, en la qual s'havien de votar les esmenes a l'Estatut del CEUAB, es van posar en evidència les greus mancances de qualitat democràtica amb què s'estava redactant el text i, donada la importància d'aquest nou òrgan, es va dec...
     ·  ·  · 8 febrer a les 19:00 · 
    • l'Arnau Mir de Tost li agrada.
      • Carlos Pérez Padilla Ehm m'agradaria que no parlessis per mi Oriol perquè vull el CEUAB però jo tampoc volia el procés que s'ha portat a terme finalment. De tota manera necessitem ja un Consell d'Estudiants o un lloc on reunir-nos no m'importa com es digui perquè no funcionem bé sino mira el sidral que estas muntant amb els representants del CEUCAT. No m'agrada el procés però crec que no podem perpetuar situacions com la que tenim els representants del CEUCAT, el CEUNE o la comissió de governança. Què proposes que fem??
        8 febrer a les 20:23 · 
      • Orri Curri Dimitiu dels càrrecs il.legitims que teniu, i llavors en parlem.
        9 febrer a les 16:03 · 
      • Marc Miras El que l'oriol deu voler dir és que comenceu a apostar per les estructures existents a la UAB de la mà dels estudiants, que són les assemblees de facultat i que garanteixen una major participació de l'estudiantat en la política institucional. Si no ho vol dir l'Oriol, és el que jo penso com a antic estudiant de la UAB.
        9 febrer a les 16:07 · 
      • Carlos Pérez Padilla Jo no nego les assemblees, a dret participem tots junts del consell d'estudiants (gent d'assemblees i d'altres grups) i a les reunions que convoquem algunes vegades ha vingut algú de les assemblees, de l'AEP i del SEPC el que passa és que no ens entenem i l'Oriol només parla de dimissions que només servirien perquè haguéssim d'escollir algú altre que tampoc tindria plena legitimació perquè no hi ha un òrgan que representi tots els estudiants a la UAB. El que passa és que ara el que em fa por és que per crear l'òrgan no s'ha seguit el procediment que es va plantejar inicialment i que era més obert però tampoc crec que poguem deixar-ho passar perquè jo no vull ser tampoc el representant provisional escollit pel consell de govern, no és quelcom que em faci sentir cómode i la meva provisionalitat s'està allargant i per això crec que necessitem el CEUAB. Això sí al menys amb un reglament de mínims però que respecti acords dels estudiants que eren bastant comuns i que existeixi la possibilitat de que el procés de creació no quedi tancat que no sigui un reglament definitiu. No és el que volíem però tampoc volem estar tota l'eternitat amb representants suprauniversitaris que siguin escollits pel consell de govern tot i que siguin provisionals.
        9 febrer a les 17:51 · 
      • Joan Gil Oliveras Jo vaig anar a l'Equip de Rectorat a dir-lis que o el CEUAB es creava o dimitia
        divendres a les 08:07 · 
      • Joan Gil Oliveras Però ells ja em van informar abans de que el CEUAB es crearia i no va caldre
        divendres a les 08:07 · 
      • Joan Gil Oliveras Mira Oriol: dimiteixo si les assemblees no boicotegen més el CEUAB sinó seria estúpid i incoherent amb el que penso
        fa prop d'una hora · 
      • Joan Gil Oliveras Marc Miras d'assemblees n'hi ha de molts tipus (depen de qui les lideri/manipuli) però les que conec són sectàries i antidemocràtiques (vaig ser representant dels estudiants per l'Assemblea a la meva Junta de facultat i la línia que van triar de tot o res, de confrontació constant no va servir de res a part de que la violència era acceptada per alguns d'ells com a una forma de protesta).
        fa prop d'una hora · 
  • És necessari i seria molt important que us suméssiu a la vaga del proper 29 de febrer. Ens trobem en la pitjors de les situacions i tenim l'obligació de protestar contra tota aquesta sèries d'injustes privatitzacions i acomiadaments que s'estan produint arreu del país. EL 29-F TOTS I TOTES AL CARRER!
     ·  · 6 febrer a les 23:45 · 
    • l'Orri Curri li agrada.
      • Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes - Ceucat Qui decideix sumar-se a una vaga són els consells d'estudiants de cadascuna de les universitats. Els seus òrgans (consells, assemblees, etc) ho han d'acordar democràticament. I en funció del posicionament de cada universitat el CEUCAT pot o no prendre un acord. El CEUCAT ja els ha traslladat la consulta. Per tant, si voleu fer pressió heu d'adreçar-vos als diferents consells perquè es pronunciin aviat.
        7 febrer a les 19:40 ·  ·  4
      • Orri Curri si hem de fer-ho al CE-UAB que és pitjor que una dictadura anem apanyats.
        8 febrer a les 18:44 ·  ·  1
      • Carlos Fernández Rivera Qui convoca la vaga? qui s'hi addereix? com es fa la reivindicació? hi haurà manifestació? ¿?¿?
        9 febrer a les 10:34 · 
      • Joan Gil Oliveras Estic d'acord amb la protesta però quins són els objectius...
        divendres a les 08:08 · 
  • Que jo sàpiga no he votat pas cap representant. Veig que ara per ara aquests apareixen com els bolets de tardor.
     ·  · 6 febrer a les 23:37 · 
    • l'Orri Curri li agrada.
      • Joan Gil Oliveras Els representants d'estudiants del Consell de Govern són elegits indirectament pels claustrals...
        divendres a les 08:08 · 
      • Arnau Mir de Tost i la meva participació directa on queda? esborrada del mapa per una pressumpció d'excel·lència? Aneu a legitimar-vos a una altra banda que molts ja sabem de quin peu calça aquesta "representació indirecta"
        divendres a les 13:22 · 
      • Joan Gil Oliveras Doncs digalis als assemblearis que estan al Consell de Govern que no hi assisteixin!
        fa prop d'una hora · 
      • Arnau Mir de Tost I així es deixa camí lliure eh? com us agradaria!
        fa prop d'una hora · 
      • Joan Gil Oliveras Camí lliure per defensar la Pública amb una estratègia més seriosa sí
        fa prop d'una hora · 
  • Fora poltronistes! Volem un procès democràtic!
     ·  ·  · 6 febrer a les 23:30 · 
  • Els instituts el dia 29 sortim al carrer! Mos agradaria rebre el suport dels universitaris! Moltes gràcies!
     ·  · 5 febrer a les 16:13 · 
  • CONDEMNAREU l'acomiadament de professorat? l'incompliment del dèficit? l'augment de taxes?? Cridareu a la Vaga??? O esteu al servei dels rectors??
    FORA POLTRONISTES
     ·  · 5 febrer a les 11:47 · 
    • A 4 persones els agrada.
      • Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes - Ceucat El CEUCAT no està al servei dels rectors sino dels estudiants, i estem treballant aquests temes que comentes. Gràcies pels comentaris, tindrem en compte les teves preguntes! (algunes ja tenen resposta en anteriors posts, com la crítica a l'augment de taxes http://www.ceucat.cat/noticies/les-claus-del-decret-de-preus-aspectes-positius-i-negatius)
        6 febrer a les 00:09 · 
      • Orri Curri Pero si reivindiqueu els membres il.legitims de la UAB! i no, que la rectora el vice rector la secretària general etc... Votin quins son els membres que hi aniran, NO, NO és democràtic.
        Cal cridar a la VAGA contra tots els abusos que pateixen els estudiants.
        6 febrer a les 00:21 · 
      • Carlos Pérez Padilla Oriol mira jo no acostumo a comentar a Facebook però és una exageració el que dius, primer de tot saps que en Joan no pot votar pressupostos perquè no està al Consell de Govern i en segon lloc jo no els vaig votar favorablement. Que treballem d'una manera diferent a tu no vol dir que siguem cadells ni que anem darrere de ningú i en el fons ho saps. Sigui com sigui a la UAB no tenim res oficial que representi els estudiants i es van escollir dos persones provisionals fins tenir el Consell, en aquest òrgan s'escollirà els representants. Saps a més que en Joan i jo em fet l'aposta de convocar reunions obertes a tots els estudiants de la UAB perquè expressin els temes que volen portar al ceucat convidant sempre els claustras a través de l'ETC, no hi ha l'assistència que m'agradaria però els que venen no són cadells com tu dius. No t'hi he vist mai per opinar sobre els temes del CEUCAT i et puc ven assegurar que el que es diu a les reunions és el que portem al CEUCAT i hi ha testimonis i proves documentals per certificar-ho. No parlis siusplau de legimitat perquè no hi havia cap possibilitat de tenir ningú tant legitimat com escollit pel Consell d'estudiants (perquè no en tenim) No diré que tothom és un sant a la representació de la UAB però sé que els representants del CEUCAT no hem llepat cap cul ni ens hem assegut a gratar-nos la panxa. Si vols un dia en parlem amb tranquil·litat, jo estic disposat, i tu?
        6 febrer a les 13:39 ·  ·  1
      • Orri Curri SOU REPRESENTANTS, VOTATS per la RECTORA, la VICERECOTRA, els DEGANTS, el VICERECOTR D'ECONOMIA, la SECRETARIA GENERAL! Ja n'hi ha prou que vengueu motos eh, sou usnc ara dures, no teniu vergonya, i hauriau de rebutjar aquest càrrec, sou igualq ue el govern de vichy de l'alemanya nazi. IL.LEGITIMS, IMMORALS, ANTIPOPULARS
        6 febrer a les 23:23 · 
      • Orri Curri Els representants de la UAB NO esteu triat pels ESTUDIANTS, esteu triats pels dirigents de la UAB, que volen cadells tranquils i que no moelstin, i deixen a les Assemblees amb MAJORIA ABSOLUTA de claustrals fora sense CAP represetnant... però això al CEUCAT li sua per davant i per darrera. Té collons la cosa, si fosiu demòcrates mai us haguesiu presentats, SOU TREPES que busqueu poltrona CARADURES
        6 febrer a les 23:25 · 
      • Carlos Pérez Padilla Llavors perquè es va presentar també la noia de l'assemblea si tant il·legítim és tot?? si us haguéssin escollit també hagués estat il·legítim, no? Oriol si de veritat creguessis el que dius plenament no haguéssiu presentat ningú ni al CEUNE ni al CEUCAT... no entenc que vols aconseguir amb tots aquests comentaris i demanaria si us plau que fessis un ús responsable del facebook.
        7 febrer a les 19:45 · 
      • Orri Curri Fan mal les veritats. Fa mal esta votat per la rectora i els seus i no pels estufiants. Us haureu d'anar acostumant a les veritats.
        7 febrer a les 20:50 · 
      • Carlos Pérez Padilla No m'has contestat Oriol... de tota manera és provisional fins tenir el consell d'estudiants i jo crec que hem sabut treballar amb aquesta idea de provisionalitat... Sobre la vaga per cert com a UAB hauriem de fer una reunió de les que fem sempre per decidir si la UAB dóna suport a la mateixa i ho porta al CEUCAT, és com ho fem sempre amb reunions obertes a tots els estudiants.
        8 febrer a les 16:03 · 
      • Orri Curri La UAB, les seves assembles de facultats, i les seccions sindicals ja s'han pronunciat, reunió de que? De la vostra patranya il.legitima de consell que us va votar la rectora??
        Aneu a fer la mà.
        8 febrer a les 18:45 · 
      • Orri Curri Per cert la meva facultat NO tenim Consell d'Estudiants ja que l'Assemblea és l'òrgan legitim i legal.
        8 febrer a les 18:49 ·  ·  1
      • Carlos Pérez Padilla Home hi ha més gent que pot opinar que potser no va a les assemblees tanmateix si hi ha pronunciament si me'l pots enviar s'haurà de comptar amb això. Per la resta l'assemblea de lletres tinc entès que és l'òrgan legal i legítim de la facultat no he dit res contrari a això :S
        8 febrer a les 20:17 · 
      • Orri Curri No necesitem la vostre aprovació per res el 17-N el campus ja va quedar paralitzat.
        8 febrer a les 20:18 · 
      • Orri Curri Fins que no rebutjeu el càrrec il.legitim votats per la rectora i el seus amics, amb vosaltres NO hem de parlar res. SOU IMMORALS I IL.LEGITIMS
        8 febrer a les 20:18 · 
      • Carlos Pérez Padilla Genial llavors acceptes que no necesites l'aprovació de tots els estudiants només et serveix amb els que et permetin bloquejar l'autonoma. Molt legítim Oriol... nosaltres igualment defensarem al CEUCAT el que la gent vingui a parlar i el que coneguem que és el pensament dels estudiants i et diré més, mentre defensem els estudiants la moralitat no és cuestionable i mentre no existeixi un espai on els estudiants es puguin reunir en igualtat de condicions per decidir no hi ha res realment legítim (per això som provisionals i fem les coses com les fem, perquè som conscients del nostre estatus). Per tant Oriol, necessitem un òrgan, espai, centre li pots dir com vulguis el nom no m'importa gens però el necessitem. Sigui com sigui Oriol si no vols parlar poc podem fer i sobretot poc podem ajudar els estudiants de la nostra universitat.
        9 febrer a les 03:12 · 
  • Posareu la convocatòria de vaga de la PUDUP? O això no interesa els estudiants??
     ·  · 2 febrer a les 20:24 · 
  • El Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes - Ceucat ha compartit un enllaç.
    www.ub.edu
    La UB comunica que a causa de les condicions meteorològiques i per tal de garantir la seguretat a tots els membres de la comunitat universitària, se suspenen totes les activitats acadèmiques d’aquest dijous i divendres al campus de Mundet (facultats de Formació del Professorat, Pedagogia, Psicologia...
     ·  ·  · 2 febrer a les 20:11 · 
      • Orri Curri que teniu complexe de diari?
        2 febrer a les 20:22 · 
  • El Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes - Ceucat ha compartit un enllaç.
    www.ub.edu
    La UB comunica que a causa de les condicions meteorològiques i per tal de garantir la seguretat a tots els membres de la comunitat universitària, se suspenen totes les activitats acadèmiques d’aquest dijous i divendres al campus de Mundet (facultats de Formació del Professorat, Pedagogia, Psicologia...
     ·  ·  · 2 febrer a les 20:11 · 
      • Orri Curri que teniu complexe de diari?
        2 febrer a les 20:22 · 
  • www.upc.edu
    D'acord amb les recomanacions de la Direcció General de Protecció Civil que ha elevat a fase d’emergència el Pla Neucat, la UPC cessa l'activitat als Campus de Terrassa, Manresa, Sant Cugat i Igualada i la dels Serveis Generals durant el dia d'avui i demà.
     ·  ·  · 2 febrer a les 13:48 · 
      • Carlos Fernández Rivera en algunes facultats de la UB també ha passat. A la conca mediterrànea no estem preparats per la neu... :p
        2 febrer a les 15:58 · 
  • www.udg.edu
    Les darreres previsions meteorològiques indiquen que en les properes hores a les comarques gironines poden caure precipitacions en forma de neu a cota cero. Això podria complicar seriosament la mobilitat.
     ·  ·  · 2 febrer a les 12:38 · 
      • Orri Curri Menys fer de periodistes i mes lluitar contra el que ens ve a sobre
        2 febrer a les 13:27 ·  ·  2
  • El Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes - Ceucat ha compartit una foto de Universitatscat. Generalitat de Catalunya.
    e-Arxiu, nou servei d’administració electrònica
    per a les universitats catalanes...Mostra'n més...
     ·  ·  · 2 febrer a les 12:36 · 
  • http://www.ceucat.cat/noticies/el-ceucat-defensa-la-llibertat-d2019expressio-i-condemna-tot-tipus-de-violencia
    www.ceucat.cat
    ‎01/02/2012 El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) defensa la llibertat d’expressió de totes les persones i condemna qualsevol tipus de violència produïda dins o fora dels recintes universitaris.
     ·  ·  · 2 febrer a les 00:10 · 
      • Llangardaix Reusenc 
        Ufff... cap crítica a les retallades en ensenyament (i com s'han fet), cap crítica d'un cos policial a un espai "sagrat" com són les universitats. I el comunicat dóna a entendre que en tots dos sectors va haver-hi violència i que a més va s...Mostra'n més...
        2 febrer a les 00:11 ·  ·  1
      • Orri Curri no representeu res, sou la vergonya de l'estudiantat
        2 febrer a les 20:23 · 
      • La Terra És Lliure doncs a mi no hem sembla tant greu... "Per tot això el CEUCAT insta als equips de govern de les universitats i al Govern de la Generalitat a reflexionar sobre els fets ocorreguts els últims mesos, analitzar les seves causes i fer tot el possible per evitar que es tornin a produir en el futur." hem sembla un toc d'atenmció sutil però encertat
        8 febrer a les 20:20 ·  ·  1
  • El Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes - Ceucat ha compartit un enllaç.
    www.europapress.es
    El Govern de la Generalitat ha cedido en su intención inicial de nombrar de oficio a un comisionado económico externo para equilibrar las...
     ·  ·  · 1 febrer a les 22:04 · 
      • Orri Curri Perque no demaneu sortir al carrer, bloquejar les universitats i reclamar els nostres drets? ens augmenten taxes, ens limiten la democràcia, ens acomiaden centenars de professors... que espereu??
        1 febrer a les 22:09 ·  ·  2
      • Orri Curri P.D: a la UAB els representants són il.legitims
        1 febrer a les 22:09 · 
  • http://reconstruimlapublica.wordpress.com/2012/02/01/la-pudup-en-defensa-de-lautonomia-universitaria-i-contra-lintervencionisme-extern/
    reconstruimlapublica.wordpress.com
    Els darrers dies han aparegut informacions a diversos mitjans de comunicació que apunten que la Generalitat de Catalunya prepara la creació d'un interventor financer per les universitats públiqu...
     ·  ·  · 1 febrer a les 15:49 · 
  • Els rectors no creuen necessaria la creació del "comissionat de comptes" d' #universitats que crearà el govern
    www.acup.cat
    L’Associació Catalana d’Universitats Públiques pel que fa a les notícies aparegudes en mitjans de comunicació, relacionades amb la creació, mitjançant la Llei d’Acompanyament del Pressupost, de la figura d’un comissionat de comptes que pugui intervenir en la gestió del pressupost de les universitats...
     ·  ·  · 31 gener a les 22:50 · 
    • T'agrada.
    • 1 compartició
      • Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes - Ceucat Tal com ens certifica la UAB, els membres del CEUCAT estudiants de la UAB han estat escollits tal i com marca la normativa del CEUCAT. No obstant, no hi ha dubte que seria desitjable que la UAB compti aviat amb un òrgan de representants d'estudiants que pugui elegir els representants de la vostra universitat per ell mateix.
        1 febrer a les 22:00 · 
      • Orri Curri Que passa que escriu en joan gil o el carlos eprez?? feu vergonya nanus, feu vergonya!! Aquests membres estan en contra de la majoria de claustrals de la universitats. posats a dit pel consell de govern, evidentment no postrant membres de les assemblees... DECRETAZO DICTATORIAL!!
        1 febrer a les 22:02 ·  ·  1
      • Orri Curri Per la UAB no vingueu a fer parides de les vostres poca vergonyes
        1 febrer a les 22:02 ·  ·  1
  • El Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes - Ceucat ha compartit un enllaç.
    www.lavanguardia.com
    Govern interventor universidades La delicada situación que viven algunas universidades públicas ha obligado a la Secretaria d'Universitats i
     ·  ·  · 31 gener a les 22:47 · 
      • Llangardaix Reusenc Anem amb compte amb el perill del Consell Social (dins la notícia explica la problemàtica de la UAB). Fa anys i panys que el SEPC i les assemblees avisen que el Consell Social està prenen el poder a les Universitats i que aquest òrgan no democràtic vol acabar amb qualsevol expressió de mínim democràcia com pot ser el Claustre o la veu dels estudiants en general. Aturem l'Estratègia Universitària 2015!
        31 gener a les 23:08 ·  ·  2
      • Orri Curri I quan ens plantem CEUCAT? Quan sortim al carrer i ocupem facultats?? Vaaa
        1 febrer a les 00:48 ·  ·  1
      • Orri Curri Cadells dels poder, com els ilegitims i antidemocratics representants de la UAB, que es dediquen aprovar els presupostos on s'expulsa a centenars de profes i se'ns augmenta taxes. Però ser un bon cadell te premi


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic