EPS: L'actitud de l'Assemblea

Atès que el deganat no pot garantir el futur de la universitat pública, se suspèn l'activitat docent els dies 15 i 16-N
per l'Assemblea Polítiques Sociologia el dimecres, 16 / novembre / 2011 a les 07:52

Davant la crida a les mobilitzacions i a la vaga general d'universitats pel dia 17 de novembre, impulsada de manera unitària per part de professorat, sector d'administració i serveis i estudiants de les diferents universitats públiques catalanes, l'Assemblea de Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia va decidir impulsar una sèrie de mobilitzacions durant els dies previs per tal de començar a visibilitzar el conflicte que s'està donant a l'ensenyament superior.

En aquest sentit, des de la nit del 14 i fins el dia 17, s'ha decidit realitzar una acampada de reflexió a les aules de la Facultat amb l'objectius de sensibilitzar i encetar el debat entorn a les mesures, enmarcades dins l'Estratègia Universitària 2015, que busca aprofundir en la privatització de la Universitat Pública, i que preten augmentar l'influència d'agents externs a la comunitat estudiantil com són les grans empresses, en detriment dels òrgans de repressentació democràtica on els alumnes hi tenen participació, que ja de per si tenen unes capacitats de decissió molt minses.

Donat l'acceleració d'aquest procès facilitat pel context de retallades s'ha vist la necessitat de donar un cop d'efecte amb una mobilització forta per tal de posar aquesta problemàtica sobre la taula. Per poder dur això a terme durant aquestes dues jornades des de dimarts al matí, sota el nom d'Acampada Polítiques, es desenvolupen una serie de xerrades, classes alternatives i debats, que giren en torn de l'EU2015, i del model d'universtat que necessitem, donant un sentit diferent als espais on habitualment s'imparteix docència, respectant la necessitat de desenvolupar amb la màxima normalitat les activitats d'avaluació com són els exàmens i els seminaris.

Després de les primeres hores de bon funcionament d'aquestes dinàmiques, i en veient que el debat començava a sorgir entre el conjunt dels estudiants, el degà de la facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, Salvador Cardús, ha decidit unilateralment i de forma arbitrària la supressió de tota activitat docent i evaluativa durant les jornades del dia 15 i 16.

Des de l'Assemblea de Ciències Polítiques i Sociologia s'ha decidit continuar tal i com estava programat, malgrat que som conscients de que la intenció d'aquesta mesura és la desmobilització dels estudiants i és un intent més per part del deganat d'amagar aquesta problemàtica, en la seva linia habitual de difamació i omissió davant de qualsevol protesta. Durant la jornada del dimecres 16 hi ha programades un seguit d'activitats i una assemblea a les 12 del migdia, on com és habitual tots els estudiants són cridats a participar, per tal de continuar preparant la vaga del dia 17 de Novembre. 
  • Un grupo de estudiantes ocupa Políticas de la UAB y el decano suspende las clases
Dos grupos de estudiantes de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) y de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ya calientan motores para la manifestación en defensa de la universidad pública del próximo jueves con acampadas en sus facultades.
Desde la noche de este lunes, medio centenar de alumnos ha ocupado unas seis aulas de la Facultad de Políticas de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), según fuentes de la asamblea de estudiantes. Además, han puesto en marcha un calendario de charlas, debates, cinefórums y hasta una comida popular.
El decano del centro, Salvador Cardús, ha decidido suspender las clases de este martes y miércoles. Considera que no puede "garantizar una actividad docente sin coacciones" porque, asegura, esta mañana este grupo de estudiantes, que según él no supera la cuarentena, ha entrado en las aulas con actitud "coactiva" para impedir el normal funcionamiento de la jornada escolar.
Muy distinta es la versión de los estudiantes concentrados, "sorprendidos" por la decisión del decano y que no ha habido ningún tipo de confrontación, tal y como explica Núria Alcaraz, de la asamblea de Políticas de la UAB. Además, aseguran que sus actividades estaban programadas para sustituir las clases magistrales por charlas y debates sobre la universidad pública pero que respetaban los seminarios y prácticas para no afectar al calendario de los estudiantes. Tras la decisión del rector, esos seminarios y prácticas se han anulado también.
El decano asegura que ofreció a los estudiantes unas aulas "alternativas" en las que poder acampar sin entorpecer la actividad docente, pero que los estudiantes concentrados allí las rechazaron. Alcazar, en cambio, acusa a Cardús de limtiarse a colgar notas informativas sin dirigirse en ningún momento a ellos para ofrecerles dichos espacios.

  • Unos 70 alumnos pernoctan en la UPF

La UAB no acoge la única previa a la manifestación de este jueves. Unos 70 estudiantes han pernoctado en el Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) y también realizan actividades sobre los recortes y el modelo educativo. El objetivo es, según uno de los estudiantes concentrados, David Carmona, demostrar que quieren "ser sujeto activo en la construcción de la universidad pública".
Los estudiantes, que han ocupado por el momento cuatro aulas del centro, quieren "reapropiarse" de estos espacios para poder debatir cómo mejorar el sistema educativo. Las clases que se daban en esa zona se han desplazado a otros espacios de la facultad sin modificar el ritmo habitual de las clases, según las mismas fuentes.
Por ahora son unos 70 pero David Carmona espera que, entre debates, charlas y conferencias, en su camino hacia la manifestación del jueves, ese número se multiplique.

Sortiu de la facultat... Heu perdut tota legitimitat en el que a representació d'estudiants es refereix, i amb el feixisme que propugneu tan sols us deixeu en evidència 
A Jairo Sans i a 3 més els agrada.
·   Albert Grimau lluitar per la universitat pública és guanyar-se la legitimitat d'aquells que la volen defensar i la volem per el nostre futur! Que marxi tota la gent que claudica i es ven el seu futur!
Nacho Minguez No guanyeu res coartant-nos l'educació. Hi han moltes formes de lluitar, junts o separats. Vosaltres sembla que heu decidit més aviat per la segona i si es discrepa de la vostre manera de procedir ja som uns venuts veritat? Marxeu ,no teniu cap tipus de legitimitat.
Arnau Aymerich Tu no ets gens feixista quan dius "Sortiu de la facultat", no? El 2008 ja en corrien, d'esquirols. I feien servir exactament aquest discurs que fas servir tu.
Jairo Sans La vaga del 17n es un dret esta ben convocada i completament respetable, la okupació es tot el contrari, qui us penseu que sou per a impedirme anar a classe sense un motiu comprensible com es una vaga llegitima, a qui penseu que representeu en les vostres accions de matonisme estudiantil, que la majoria d'estudiants que vam parlar en les urnes el passat dia 10, no recolçen i ho vam deixar ben clar! la assitencia a les 2 primeres "asamblees informatives, dilluns 11h i 17h van ser poc multitudinaries qui pren les decisions a la facultat? els estudiants o vosaltes? quin colló de concepte de democracia teniu? Repeteixo a qui collons representeu? que voleu? que penseu traure d'aquestes mesures tan arbitraries? VERGONYA! 

NOTA DE PREMSA:


El Consell d'Estudiants és i serà un organisme dependent de la Universitat
de Girona, format per una sèrie d'estudiants escollits democràticament i
que té per objecte representar els interessos de TOTS els estudiants
universitaris. Això que sembla una obvietat, és en realitat una
responsabilitat important que tenim a les nostres mans. La nostra
obligació és facilitar als estudiants que s'adhereixin a activitats,
mantenir-los informats del dia a dia de la universitat i escoltar i donar
suport en totes les problemàtiques que puguin sorgir.

Com a Consell d'Estudiants rebutgem les retallades en matèria d'educació,
en especial a universitats, que provoquen una disminució en la qualitat de
la nostra formació i que de retruc, ens porta a la precarització del
nostre mercat laboral. També ho fem en tots els altres àmbits que suposin
una pèrdua dels drets socials i laborals de les persones d'aquest país. No
creiem que els ajustaments i el model que s'està imposant en educació
siguin la solució, ans el contrari, ja que també es retalla en la
formació de la societat del demà.

D'acord amb això, recolzem la convocatòria de vaga proposada pel proper 17
de novembre amb els drets i deures que això comporta. També recolzem la
llibertat individual a no fer-ne, respectant totes les opinions que aquest
tema genera en el col·lectiu.

Així doncs, animem a tots els estudiants a informar-se sobre el motiu de
la vaga i a participar en totes les activitats que s'estan duent a terme
al respecte. Val a dir, però, que rebutgem qualsevol activitat o actitud
incívica que pugui malmetre el patrimoni de la universitat pública o pugui
degradar la convivència social de tots els seus membres. El dret a
manifestar-se, però també el respecte, són mínims irrenunciables pel país
que entre tots volem tirar endavant.

Per tot això, restem a la disposició dels estudiants que creguin oportú
per fer-nos arribar totes les opinions, suggeriments i crítiques al
respecte. No hem d'oblidar que som l'òrgan legitimat a les urnes per
defensar els drets dels estudiants i també una universitat, pública i de
qualitat.

Consell d'Estudiants de la Universitat de Girona.http://www.naciodigital.cat/manresainfo/noticia/22736/indignats/retallades/decebuts/amb/psoe buscar http://www.parlament.cat/web/actualitat/noticies?p_id=103486801

El 15 de novembre de 2011 9:35, Grup d'estudiants amb propostes comissió d'iniciatives <propostes.gep@gmail.com> ha escrit:
Grup d'estudiants amb propostes comissió d'iniciatives
16 de nov. (Fa 7 dies)

per a usuari
El 16 de novembre de 2011 9:22, Grup d'estudiants amb propostes comissió d'iniciatives <propostes.gep@gmail.com> ha escrit:
Grup d'estudiants amb propostes comissió d'iniciatives
16 de nov. (Fa 7 dies)

per a usuari
http://www.ara.cat/societat/masters-menys-alumnes-tancaran-anys_0_591541054.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic