Quarta i última notícia

Joan Gil Oliveras | Actualitzat el 27/08/2011 a les 19:05h

Èxit de públic a l'Esbart Manresà i el Ballet Joventut

L'Espectacle "50 anys d'agermanament" contribueix a que els manresans coneguin els balls de la Catalunya Nord

L'Esbart Manresà i el Ballet Joventut van acabar l'actuació passada la mitja nit. Foto: Àlex Gómez Ribera


Divendres a les 22.30h va començar el tradicional espectacle de dansa catalana de l'Esbart Manresà. Aquest any, des de la l'Agrupació Cultural del Bages, es va convidar, en motiu del 50è aniversari d'agermanament, al Ballet Joventut de Perpinyà; perquè els acompanyés.

Aquest agermanament es va tornar a mostrar en dues ocasions. En la primera dansa, en que hi van ballar els dos Esbarts, que s'anomena "Estacions"; i en la fotografia que es van fer els dos grups quasi al acabar l'espectacle. Cal exposar que aquests dos dies, els dansaires de Perpinyà han pogut estar a la ciutat, rebuts per l'Ajuntament, de compres amb companys del grup local, etc. Per tal de fer possible "50 anys més", com bé expliquen alguns dels seus membres amb certa emoció personal.

Nova ubicació, notable actuació amb èxit de públic
Com gairebé sempre, no hi va haver cadires per seure. Per l'afluència de públic. Tampoc va fallar la nova ubicació de l'actuació -habitualment es feia a la Plaça Major-. A la plaça Sant Domènec es va poder posar cadires a sobre de les fustes on a sota hi ha les fonts. El clima també va ajudar: feia fresqueta. I el públic va poder gaudir d'un bon espectacle, aquest cop amb dandes de la Catalunya Nord.

L'espectacle durà fins a les 12h30 de la nit. Tot i l'horari la majoria del públic va continuar allà fins al final. Es van dansar balls com "Ball de coques", "Sons", "Nit de Sant Joan", "De Mar de Taverna", etc. Per part de l'Esbart Manresà. I per part de l'Esbart de Perpinyà.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic