Segona notícia de Festa Major

Joan Gil Oliveras | Actualitzat el 26/08/2011 a les 18:06h

L'Esbart Manresà ensenya a ballar la Bolangera i el Rossinyol

A la Plaça Gispert, el vespre de dijous, una seixantena de persones van aprendre a ballar-los


Imatge d'arxiu del Ball de la Bolangera a la plaça Gispert. Foto: Àlex Gómez Ribera

Com és de costum, des del centenari de l'entitat, l'Esbart Manresà de l'Agrupació Cultural del Bages, du a terme un seguit d'activitats de mostra de dansa fent participar als manresans durant la Festa Major.

Aquest dijous es va dur a terme un assaig fora del local de l'entitat per tal d'ensenyar dues danses als manresans i bagencs que així ho van voler. La Bolangera de Manresa i el Rossinyol. Totes dues, danses que es duien a terme a Manresa fa un segle i que l'Esbart va recuperar per a la ciutat i que són dansades cada Festa Major. El director de l'Esbart Manresà va anar ensenyant pas per pas a la gent que s'hi va acostar.

Tant els que van ballar com els que s'ho van mirar; tant els que ja se les sabien d'altres ocasions, com aquells que s'equivocaven de tant en quant; van poder passar una bona estona.

Nova ubicació per l'espectacle de dansa de divendres
Aquest divendres, a les 22h15, l'Esbart Manresà oferirà el seu habitual espectacle de dansa d'arrel tradicional catalana a tots els manresans. Aquest cop emperò, ho farà en una altre ubicació a la que ens té acostumats (Plaça Major): a la Plaça Sant Domènec. També hi actuarà l'Esbart Joventut.

L'Esbart Joventut està agermanat des de fa 50 anys amb l'Esbart Manresà, i en el seu cinquanté aniversari d'agermanament, els dansaires de la Catalunya Nord (Perpinyà) també oferiran al públic manresà un interessant espectacle.

Altres activitats de Festa Major
Aquest dissabte a la Festa Major Alternativa un grup de dansaires, ballaran "De Mar i de Taberna" a les 22h a la plaça Puigmercadal .

Aquest diumenge es tornaran a ballar aquestes dues danses recuperades. Com des de fa dos anys la participació serà multitudinària. Aproximadament, es durà a terme a la 1h a la Plaça Major de la ciutat, amb la col·laboració de la Cobla Ciutat de Manresa.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic