Resum de les aportacions que vaig fer i vídeo del debat del Periódico

 














Al Periódico vaig anar a plantejar unes poques qüestions pel canvi polític atenent-me a que els experts ja havien parlat del tema de la llei electoral i a que hi havia 23 companys per parlar:

  • Canvi de mentalitat, sous dignes i no d'escàndol.
  • La política no ha de ser un ofici i una forma de vida, ha de ser un servei públic vocacional temporal. És per això que tot i que defenso sous dignes, també crec que cal canviar la mentalitat de forces polítics. Que es creuen "professionals" quan són "servidors i representants públics". I és per això que si el sou és el tema principal per dedicar-s'hi, malament rai. Aquest canvi de xip el podem fer i sé del cert que la majoria de polítics tenen entusiasme i no són corruptes però també m'he adoant que la postura corporativista entorn els salaris és vergonyosa. La política no és la seva finca i els alcaldes no poden cobrar sous d'escàndol. També vaig criticar els meus companys de Ciència política (a alguns) per defensar, no pas sous dignes, sinó sous alts perquè "tenen molta responsabilitat i treballen dur" (com si la majoria no treballéssim igual de dur). Aquestes visions corporativistes pròpies d'un neoliberalisme neocorporativista ens porta al desastre actual. Alguns ciutadans em van felicitar per haver dit això en contra de la opinió de la resta.
  • Reformes polítiques i electorals no seran suficients.
  • El que cal és pressió institucional constant, els vaig dir als companys del 15-M i a la resta de ciutadans, ja que sense això no farem res ni canviaran estructures que se saben defensar molt bé dels canvis. Els aparells dels partits s'han tancat en si mateixos i estan sords als debats que estem fent, com a mínim, la majoria dels que ocupaven aquests espais abans del 22-M. Ara pel que es veu, sobretot al PSC, obren els ulls i les orelles.
  • Transparència política, saber qui mana realment.
  • La proposta que més vaig assenyalar, ara està en tràmit parlamentari. La promesa Llei de transparència socialista. Crec que s'ha de transparentar tot: sous, dietes, càrrecs, conflicte d'interessos (algunes coses més o menys ja es publiquen però no a totes les cambres parlamentàries), cotxes oficials, càrrecs de confiança, patrimoni, finançament privat dels partits polítics (perquè així sapiguem quins bancs paguen què a qui), etc.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic