Notícia publicada a Manresainfo.cat

Acampada dels indignats a la plaça Sant Domènec. 
Foto: Àlex Gómez Ribera.

A punt la manifestació del 8-J dels indignats de Manresa

Aquest divendres a les 7h es durà a terme una manifestació contra les retallades socials


Tot i la suposada inactivitat i desmobilització social que es pressuposa als manresans i manresanes, el moviment d'indignats a Manresa continua ben actiu. En les últimes assemblees, que actualment es realitzen els dimecres i els diumenges a les 20:30h després de la cassolada; el moviment s'ha anat estructurant en diferents línies de treball i l'organització en comissions no para de crèixer. És per això que els divendres a les 9h es reuneixen representants -rotatoris- de cada comissió per coordinar-se.

Accions: marxa popular cap a Madrid i manifestació contra les retallades socials
El moviment a Manresa està decidint com anirà a Madrid. Si bé s'uneixen a la marxa popular que han organitzat diferents grans ciutats on hi ha gran activitat dels indignats a l'estat espanyol, o si bé, hi van amb avió o AVE el dia abans. Allà a Madrid es farà una concentració de tots els indignats de l'estat per tal de coordinar i definir el futur full de ruta del moviment 15-M.

Per altra banda, hi haurà una manifestació aquest proper 8 de maig, organitzada per Manresa Indignada amb la col·laboració de diferents delegats sindicals d'instituts de Manresa i de Sant Joan de Vilatorrada -a títol personal-, contra les retallades socials. Començarà a la Plaça Sant Domènec i finalitzarà amb un seguit de declaracions que explicaran les conseqüències d'aquesta política d'ajust pressupostari. També es llegirà un manifest de Manresa Indignada (MI) en contra de les retallades socials.

El futur del moviment a Manresa
Últimament, en les darreres Assemblees, s'ha posat molt èmfasi en les retallades socials i en l'estudi d'alguns punts com la Llei Òmnibus. A cada Assemblea hi ha "un tema del dia" per aprofundir en la crítica i l'anàlisi de la situació que viu el país. En un d'aquests s'ha parlat de la privatització de l'aigua.

La centralitat del debat i de les activitats doncs, gira entorn de la política de retallades socials. Tot i que des de la comissió de política local (CPL) es continua reivindicant un model més just de remuneracions pels polítics. En la pròxima Assemblea es votarà un document definitiu sobre el posicionament que té Manresa Indignada d'aquest punt. A més, la comissió de política local ja s'està posant en contacte -per iniciativa pròpia o per demanda- amb els partits polítics locals amb representació i sense representació. Volen explicar-los la funció d'accountability i transparència que volen dur a terme. Fa poc es van reunir amb la CUP, abans del darrer Ple, per parlar del cartipàs.

Per altra banda, la comissió que s'encarrega d'expandir el moviment, està coordinant-se amb Moià, Sant Vicenç de Castellet i Sant Fruitós; els altres punts on hi ha activitat del moviment 15-M a la comarca del Bages.

L'última Assemblea del dimecres, a més, també va aprovar un manifest de MI renovat.

Dormida, acampada, descentralització
Manresa, és juntament amb Mataró i Sabadell, una de les poques acampades que encara resta dempeus. Les dues visions del moviment a la ciutat, han consensuat de moment, mantenir-la, reduint l'espai delimitat pel treball en comissions. Una d'aquestes corrents que demana la descentralització del moviment pels barris, liderada per la CPL, ha aconseguit que algunes de les comissions ja es puguin dur a terme fora de la Plaça Sant Domènec, per expandir el moviment, per treballar millor, ja que d'aquesta manera la plaça hauria de quedar com a punt d'informació i inici de mobilitzacions i lloc d'assemblees.

De moment, però, l'altre corrent, reivindicada pels més actius a la plaça, considera que la visualització del treball al carrer, en un espai obert i cèntric, no s'ha de perdre. El consens va arribar quan en Assemblea es va decidir que hi hagués una pancarta que exposés on es reunia cada comissió per poder participar-hi lliurement i de forma oberta i dur a terme la coordinació de comissions al mig de la plaça. A hores d'ara, encara s'hi continua dormint i no es té previst desmantellar l'acampada. La CPL va exposar-li a l'Alcalde que faria amb l'acampada i ell va dir que de moment "no en sabia res de la disposició del Conseller d'Interior Puig als alcades per tal de fer un dessallotjament de totes les acampades que quedin".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic