Notícies dels indignats de Manresa: desacampem!

Redacció | Actualitzat el 11/07/2011 a les 08:21h

Els indignats desmunten l'acampada aquest vespre

Un mes i mig després d'establir-se a la Plaça Sant Domènec, els indignats desmuntaran les tendes i només hi deixaran un punt d'informació

 
Imatge de l'acampada a la Plaça Sant Domènec de Manresa. Foto: Àlex Gómez Ribera

Aquest dilluns al vespre, a partir de les 8, els indignats començaran el desmantellament de les tendes i carpes que ocupen des de fa un mes i mig la Plaça Sant Domènec de Manresa. Aquesta és la decisió que es va prendre en l'assemblea de diumenge entre els assistents. La idea és conservar un punt d'informació i continuar celebrant assemblees cada dimecres i cada diumenge, com fins ara, però desmuntar les tendes de campanya i les carpes accessòries.

El moviment dels indignats a Manresa va arribar el passat 19 de maig amb una convocatòria realitzada a través de les xarxes socials que va aconseguir aplegar unes 600 persones en una concentració a la plaça Sant Domènec dos dies després. Des de llavors el moviment es va establir a la plaça amb diverses tendes de campanya i carpes d'informació i servei als indignats que es trobaven un o dos cops la setmana per a realitzar assemblees.

La desmuntada de l'acampada arriba després que la manifestació contra les retallades del passat divendres aplegués unes tres-centes persones pels carrers de la ciutat i que la majoria de les altres acampades de Catalunya s'hagin desmuntat. Cal recordar que des de l'Ajuntament es seguia amb "neguit" l'evolució d'aquesta acampada segons va admetre el propi alcalde en la seva visita a les dependències dels Mossos de Manresa.

 

Tres-cents indignats es manifesten per Manresa

La convocatòria ha transcorregut sense incidents



Quan passaven uns minuts de 2/4 de 8 de la tarda d'aquest divendres, la pancarta de la capçalera de la manifestació convocada per Manresa Indignada ha començat la marxa des de la Plaça Sant Domènec. Uns tres-cents manifestants han seguit la convocatòria amb cartells contra les retallades i proclames contra polítics i bancs. La manifestació ha transcorregut sense incidents, amb nombrosa presència policial a l'hora de la sortida que s'ha anat diluint a mesura que avançava la marxa fins que s'ha limitat a controlar el trànsit de vehicles que coincidien amb la manifestació.

La marxa ha avançat per carretera de Vic fins a la Ben Plantada i ha baixat pel Passeig fins que ha tornat a l'acampada des d'on s'ha llegit el manifest dels convocants, un sobre educació i, finalment, un sobre sanitat. La mobilització ha estat totalment pacífica i les forces de seguretat només han tingut la feina de gestionar el trànsit.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic