Acabo de penjar això al facebook de Manresa Indignada perquè "tots els polítics no són iguals"

Irene Palol, alcaldessa de ViladamatEls alcaldes de la CUP s'abaixen el sou
Cobraran una quarta part menys per equiparar-ho "a la majoria dels treballadores del país" 
(e-notícies.cat)


La CUP ha anunciat aquesta setmana que els quatre alcaldes de la formació (de Navàs, Viladamat, Celrà i Arenys de Munt) s'han abaixat "substancialment" els sous que perceben per acomplir les seves obligacions municipals. Aquestes rebaixes s'apliquen tant als caps del consistori com a la resta de regidors. 


"No som aquí per viure de la política, sinó per dur a terme un programa de transformació política; i per això no necessitem que els nostres càrrecs electes percebin les quantitats escandaloses que els membres de tots els partits -sense excepció - havien ingressat fins avui", ha explicat Marc Sallas, membre del Secretariat Nacional de la CUP.


"Pensem que els regidors poden ser retribuïts, però sempre d'acord amb els sous i els convenis de la majoria dels i les treballadores d'aquest país", ha afegit Sallas.


A Viladamat (l'Alt Empordà) i on la CUP hi governa amb majoria absoluta, l'antic alcalde cobrava un sou íntegre per dedicació exclusiva. Ara els quatre regidors de l'equip de govern (incloent-hi l'alcaldessa, la Irene Palol) passaran a rebre 160 € mensuals.


Per la seva banda, Josep Manel Ximenis dirigirà l'Ajuntament d'Arenys de Munt, al Maresme. En les seves funcions d'alcalde, Ximenis percebrà 1.200 € mensuals, és a dir, un 75% menys del sou de l'antic cap del consistori.


Jaume Casals, el nou alcalde de Navàs (Bages) cobrarà un 51% menys que el seu predecessor en el càrrec. Professor de secundària, Casals ha demanat una excedència per dedicar-se a l'alcaldia, tasca per la qual percebrà 1.760  euros.
Celrà, al Gironès, completa la nòmina de localitats governades per la CUP. El seu nou alcalde, Dani Cornellà, ingressarà un 17,50% menys, mentre que la resta de regidors de l'equip de govern veuen reduït un 10% el seu sou.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic