Manifestacions: 8 de juliol contra les retallades a Manresa, i el 9 per la independència

Jo formo part de l'associació Ara o Mai i hi col·laboro de tant en tant -molt poc- i crec que són una gent amb molta empenta que han demostrat que amb poc es fa molt. Com el 9 de juliol, que han organitzat una manifestació independentista. El dia abans, però hi haurà una manifestació de Manresa Indignada que hem ideat contra les retallades socials (hi haurà alguna sorpresa diria...).


Manifestació anti-retallades socials de MI



Manifestació independentista del 9 de juliol

"Els últims anys la societat civil Catalana ha sortit diverses vegades al carrer per reivindicar les diferents situacions que han afectat i que afecten encara les nostres llibertats com a poble. Res no canvia, seguim sense poder decidir, i anem veient les conseqüències que això comporta per la nostra cultura, per la nostra manera de fer, per nosaltres, els catalans, que som tots aquells que treballem vivim i estimem aquest país.

Se’ns menysprea la cultura, no podem gestionar els nostres diners,que són el fruit del nostre treball i de la nostra consciència de societat constructiva, se’ns nega el dret a decidir, se’ns obliga a acatar les lleis d’un estat imposat que només té en compte allò que li convé sense mirar ni un moment el que ens convé a nosaltres, vivim una situació constant de submissió i no tenim eines per combatre-la.
Som un poble madur, pacífic i amb seny, tal i com hem sentit a dir tantes vegades, però ja som també un poble cansat, estem tips de no poder avançar, de no poder créixer, de no poder ser lliures i de no . poder construir el nostre futur, d’haver de jugar les regles del joc d’un altre país.

Tornarem a sortir al carrer per fer sentir la nostra veu, i ho farem com sempre, pacíficament, amb seny, però cada cop amb més força, ambla força de la gent que diu Prou!! I cada cop ho direm més alt fins que el nostre crit esdevingui realitat i no defallirem ocasió rere ocasió, any rere any fins que assolim l’objectiu que cada cop és l’objectiu de més persones. El respecte que mereixem i la nostra llibertat."

Entre les entitats col.laboradores hi ha ERC, Rcat, Solidaritat, Democràcia Catalana, el CCN, Sobirania i Progrés, Associació Els Verds-Esquerra Ecologista, la Intersindical CSC i moltes altre entitats. La manifestació té de moment el recorregut previst entre Plaça Urquinaona i l’Arc de Triomf.
Al finalitzar la manifestació està previst un concert amb els Brams, Lluís Oliva i les Arbequines i Catarsi.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic