Notícia publicada

Joan Gil Oliveras | Actualitzat el 26/06/2011 a les 08:36h

Els Indignats de Manresa continuen la seva vertebració

Actualment funcionen una desena de comissions de treball

Una cinquantena d'indignats estan molt actius en les comissions de treball que s'han anat creant. Obertes a la participació de tots els manresans i manresanes. Tot i els debats per agilitzar l'estructura interna i la fusió de comissions, i els canvis que hi hagut -durant la primera setmana només existien tres comissions: garantia de funcionament i pluralitat interna, debat i materials. Actualment, les establertes i existents són:

  • Comissió d'articulació: hi ha una reunió de portaveus rotatoris del que es decideix a cada comissió oberta a tothom els divendres a les 20.30h a la plaça.
  • Comissió d'infraestructures: es treballa la construcció i recopilació de tot tipus de material necessari per les diferents protestes i accions reivindicatives i festives a nivell macro. També s'ocupen de mantenir l'acampada i de debatre sobre la reubicació dels espais i les seves funcions.
  • Comissió de continguts: és la comissió més nombrosa. S'encarrega d'engegar els debats per consensuar les propostes de mínims en matèria d'empoderament i de reivindicació política. També organitzen les xerrades i redacten material de discurs i de debat.
  • Comissió d'art i cultura: es duen a terme les activitats vinculades amb la propaganda i la gestió dels espais de l'acampada de Manresaindignada. En l'actualitat s'hi ha sumat un grup de debat sobre les retallades al món de la cultura.
  • Comissió d'accions: organitza tot tipus de protestes, manifestacions, concentracions, assemblees, etc. I les recull en un horari que està col·locat de forma visible a l'acampada.
  • Comissió de comunicació: du a terme tot el treball de comunicació interna i externa, a nivell de bloc, xarxes socials, contactes, etc. També du a terme una ràdio "makuto" per donar l'altre visió dels fets sobre el 15-M i per deixar expressar l'opinió als manresans que vulguin.
  • Comissió de cuina: se'n cuiden de recollir, cuinar, i en ocasions comprar, el menjar que donen els ciutadans; per tal de mantenir l'acampada i les tendes de dormir. Així com de la neteja.
  • Comissió de política local: recentment creada, fa un seguiment i control de l'activitat dels Plens de l'Ajuntament. També recull propostes dels debats de l'Assemblea i de la bústia de propostes i queixes que té l'acampada de Manresa. Alguns dels punts que s'estan treballant són l'augment de la participació ciutadana en les decisions en les quals el consistori local té competències com els plans urbanístics i els pressupostos. Aquesta, i seguint amb un grup d'opinió dintre de l'Assemblea de Manresa Indignada que reclama una "descentralització per sumar més entitats i gent al moviment manresà"; es du a terme a l'Associació de Veïns de les Escodines, al costat de la Sala ciutat.
Comissió de política local de MI
Davant de les reivindicacions locals que genera el moviment dels indignats a Manresa, tant si són propostes com queixes; ManresaIndignada (MI) té una comissió per recollir-les.

Des de l'inici de l'acampada que en una bústia de queixes s'hi han recollit propostes. Algunes, eren de tipus local. Algunes d'aquestes, com la d'acabar amb els privilegis de la classe política; són globals per tot el moviment d'indignats. El dia 11, Ple de l'Ajuntament, el moviment d'indignats a tot l'estat espanyol va dur a terme una acció reivindicativa perquè es rebaixessin els sous els seus regidors davant dels consistoris. També a Manresa. A partir d'aquesta acció, a la nostra vila es va debatre la possibilitat de recollir propostes locals -aprovada en Assemblea- que finalment ha creat la comissió de política local de MI -aprovat també en Assemblea-. 5 persones actives del moviment en formen part, però resten oberts a la participació de tots plegats els dilluns a l'Associació de Veïns de les Escodines; a les vuit. En aquests moments i després de la votació d'ahir del cartipàs al Ple de l'ajuntament, davant l'atenta mirada dels indignats, en el qual no es van rebaixar els salaris. L'Assemblea d'indignats va decidir que la comissió de política local organitzés un debat amb el seguit de propostes sobre què i per què ha de cobrar un regidor pel seu servei públic.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic