Resposta de la Secretaria d'Universitats i Recerca


Benvolgut senyor,

Fem referència al correu electrònic que vau adreçar al secretari d’Universitats i Recerca fa uns dies per comentar diversos aspectes de la política universitària d’aquesta secretaria.

Pel que fa als recursos que el Govern podrà transferir a les universitats públiques catalanes, des del Govern s’està duent a terme una difusió important de l’abast de les actuacions en un exercici de transparència i informació amb relació a aquest tema i sobre la manera en què aquestes no afectin la qualitat de missions essencials de les universitats.

D'altra banda, la voluntat del Govern serà incrementar els recursos destinats a les beques i ajuts universitaris amb la finalitat d’assolir una major equitat en el sistema universitari, sense renunciar al traspàs de les beques que avui gestiona el Govern de l’Estat.

Les accions que es duran a terme en relació amb el mapa de l’oferta de titulacions estaran encaminades a buscar la seva màxima qualitat i encaix en un entorn cada cop més global, i amb criteris d’eficiència màxima en les institucions que integren el sistema universitari català, atès que els recursos públics són sempre finits.

Sens dubte, ens cal un debat social i polític sobre el futur de la universitat catalana, que ja s’ha començat a definir i a impulsar, amb la participació de tots els agents implicats  i, evidentment, els estudiants hi tindran un paper destacat, com els correspon.



Tot agraint-vos els vostres comentaris i recomanacions, us saludem atentament. 


Gabinet de Coordinació
Secretaria d'Universitats i Recerca
Departament d'Economia i Coneixement



La meva resposta: 

Benvolgut responsable de comunicació del gabinet,

Moltes gràcies i espero que promeses com l'augment de beques es facin realitat.

També estaré amatent a aquest debat públic i social que jo de moment no noto que sigui massa mediàtic
Tampoc és prioritari per institucions, per mitjans, com per la societat en general.
Esperem que això canviï,
Moltes gràcies i molta sort en la seva tasca governamental.



De: Joan Gil Oliveras
Enviat: dijous, 5 / maig / 2011 12:36
Tema: Humils propostes

Benvolgut responsable de la Secretaria d'Universitats i Recerca i la Direcció General d'Universitats,

Li volia fer arribar al Secretari d'Universitats de Catalunya, l'excel·lentíssim Antoni Castellà, el meu malestar per la poca transparència i informació al respecte del insuficient pressupost universitari català i de les seves actuacions polítiques a nivell de retallades.

Li voldria recordar la promesa electoral de CiU d'augmentar les beques d'estudi i baixar el preu del transport públic, amb visió de futur, que previsiblement s'incomplirà; pel que tinc entès. Cal recordar que el Govern de Mas ja va incomplir la promesa de recuperar el Departament d'Universitats i Recerca. I que cap govern ha posat prou èmfasi en solucionar els problemes endèmics que té la Universitat Pública catalana, sobretot, de finançament.

Les propostes electorals 737-741 del programa electoral anaven en la direcció correcte. Puc entendre que el traspàs de les beques del govern central al català sigui difícil i no depengui del Govern del qual forma part, però la resta, en bona part són voluntat del nostre govern. I per tant, és la meva obligació com a ciutadà de recordar-li.

És per això, que tot i reconèixer el fet de voler reordenar el mapa de titulacions i reorganitzar més eficientment els recursos públics universitaris com a elements interessants i positius -si es gestionen de forma consensuada i transparent- de la seva acció governamental. En temps de crisi, no només s'ha d'apostar per l'eficiència sinó per la inversió en futur. Les empreses que s'estan internacionalitzant i per tant, estan invertint -i no reduint despeses a nivell general-, surten de la crisi econòmica. Si el nostre govern no fa el mateix, malament rai. Seguiu aquest bon exemple empresarial i ens en sortirem.

Humilment, li recomanaria, a més, usar aquests temps difícils per plantejar un debat social públic sobre el futur de les Universitats a Catalunya, tal i com expressava la Rectora de la UAB al diari Ara, demanant un Pacte Nacional per l'Educació Superior. És un bon moment per posar-se a definir el futur ja que s'opta per no construir-lo. També seria positiu que el Secretari és reunís amb les associacions d'estudiants i més sovint fes acte de presència als campus.

Moltes mercès;
Esperant resposta,

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic