Carta enviada a la Secretaria d'Universitats de Catalunya

Benvolgut responsable de la Secretaria d'Universitats i Recerca i la Direcció General d'Universitats,

Li volia fer arribar al Secretari d'Universitats de Catalunya, l'excel·lentíssim Antoni Castellà, el meu malestar per la poca transparència i informació al respecte del insuficient pressupost universitari català i de les seves actuacions polítiques a nivell de retallades.
Li voldria recordar la promesa electoral de CiU d'augmentar les beques d'estudi i baixar el preu del transport públic, amb visió de futur, que previsiblement s'incomplirà; pel que tinc entès. Cal recordar que el Govern de Mas ja va incomplir la promesa de recuperar el Departament d'Universitats i Recerca. I que cap govern ha posat prou èmfasi en solucionar els problemes endèmics que té la Universitat Pública catalana, sobretot, de finançament.

Les propostes electorals 737-741 del programa electoral anaven en la direcció correcte. Puc entendre que el traspàs de les beques del govern central al català sigui difícil i no depengui del Govern del qual forma part, però la resta, en bona part són voluntat del nostre govern. I per tant, és la meva obligació com a ciutadà de recordar-li.

És per això, que tot i reconèixer el fet de voler reordenar el mapa de titulacions i reorganitzar més eficientment els recursos públics universitaris com a elements interessants i positius -si es gestionen de forma consensuada i transparent- de la seva acció governamental. En temps de crisi, no només s'ha d'apostar per l'eficiència sinó per la inversió en futur. Les empreses que s'estan internacionalitzant i per tant, estan invertint -i no reduint despeses a nivell general-, surten de la crisi econòmica. Si el nostre govern no fa el mateix, malament rai. Seguiu aquest bon exemple empresarial i ens en sortirem.

Humilment, li recomanaria, a més, usar aquests temps difícils per plantejar un debat social públic sobre el futur de les Universitats a Catalunya, tal i com expressava la Rectora de la UAB al diari Ara, demanant un Pacte Nacional per l'Educació Superior. És un bon moment per posar-se a definir el futur ja que s'opta per no construir-lo. També seria positiu que el Secretari és reunís amb les associacions d'estudiants i més sovint fes acte de presència als campus.

Moltes mercès;
Esperant resposta,

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic