Vaig treient alguns enllaços del web: la campanya pel català


Elimino l'enllaç per adherir-se a la campanya pel català, liderada per la Plataforma per la Llengua. I aprofito per parlar d'aquesta temàtica. Com han exposat a l'Oracle de Catalunya Ràdio, cal "reglamentar el català a la Universitat".
Nosaltres ens vàrem adherir com a estudiants activistes del moviment estudiantil defensors de la protecció i el prestigi de la llengua pròpia en un marc multilingüe, a través d'EPA. Des d'EPA, sobretot n'Oriol Ibàñez i jo mateix, vàrem treballar plegats amb els membres del SEPC a la UAB per recollir firmes per la campanya. Per desgràcia ha finalitzat la campanya, amb alguna promesa de decret pel català. Tot i tenir en contra l'Equip de Rectorat de la UAB, entre d'altres, el tripartit va aprovar "el decret d'Huguet" perquè tots els professors que treballin permanentment a una de les nostres Universitats, acreditin un coneixement correcte del català, ateses les seves  responsabilitats docents. Ara mateix, però, com exposa la web de la campanya, la situació del català a la Universitat -i no parlem de l'escola- està cada cop pitjor a València i a Perpinyà.

A València un periodista informa que "el percentatge de docència en català varia notablement dins de l'àmbit lingüístic. A Catalunya ronda el 65%, indica Segura. A les Balears fregava el 50% en el curs 2001-2002. En les facultats valencianes representa tan sols l'11,6% (la demanda és del 18,2%". Al mateix País València "l'1,8% dels universitaris valencians estudia només en valencià i el 54%, tot en castellà" informen al mateix web de la campanya, sobre un article del diari Levante.

A Perpinyà, informen des del mateix web -tot parlant de la situació a la Catalunya Nord-, que"el percentatge de docència en català varia notablement dins de l'àmbit lingüístic. A Catalunya ronda el 65%, indica Segura. A les Balears fregava el 50% en el curs 2001-2002. En les facultats valencianes representa tan sols l'11,6% (la demanda és del 18,2%)." 

Vídeo de la campanya "A la Universitat, en català!"



Adhereix-te a la campanya en la qual es va adherir EPA. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic