Hem deixat petjada, hem aportat quelcom a la Facultat: l'exemple de la Comissió d'Igualtat

A vegades, reflexionant sobre la teva biografia més recent t'he n'adones que alguns passatges han tingut molta importància. Un d'aquests, fou el temps en que vaig participar del moviment estudiantil de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB i vaig ser redactor del seu butlletí informatiu digital.



Primerament, amb l'Assemblea, i després muntant una nova associació d'estudiants alternativa a aquesta com a "tercera via", entremig d'Assemblea i de PEF.


Una de les propostes que vàrem poder aprovar, redactar i impulsar des d'EPA (l'associació progressista que vàrem crear) va ser la Comissió d'Igualtat de la Junta de la Facultat. N'hem d'estar orgullosos perquè calia doncs 1) visualitzar els col·lectius minoritzats (molts LGTB els costa reconèixer la seva sexualitat públicament), 2) analitzar els estudis de l'Observatori d'Igualtat de la UAB i treballar amb l'equip que ha d'aplicar el Pla d'Igualtat, també a la nostra facultat, 3) establir mecanismes per reduir les desigualtats de gènere, 4) lluitar contra tot tipus de discriminació oferint la Comissió com una oficina d'atenció a aquestes problemàtiques a les quals tot estudiant pogués reclamar el seu dret a un tracte en igualtat de condicions i 5) en relació amb el conveni de col·laboració amb ADUAB.


Després de llicenciar-me, i EPA transformant-se en EPS; estic content de rebre notícies -del butlletí anteriorment esmentat-, com aquestes:



28/01/11, 13 h, Sala de Graus
"Drets LGBT a les institucions", conferència de Raül Romeva, diputat al Parlament Europeu i president de la Comissió Europea LGBT. Organitza la Comissió per la Igualtat de la Facultat.

Les estones dedicades -la majoria de bon grat i amb companys i amics molt afables- han servit per canviar la Facultat. Hi hem deixat petjada. EPA va aportar quelcom -en aquest cas, la Comissió d'Igualtat- a la Facultat. N'hem d'estar orgullosos. 


Deixant un missatge als encara estudiants de Polítiques i Sociologia ex-EPA, exposar-los que ara us està tocant contribuir a que EPS creixi i es faci més forta. Pel que tinc entès, la participació estudiantil és molt alta, tant electoralment com en les assemblees d'EPS; per tant, aneu pel bon camí. I tot això, amb l'impuls de vosaltres. Els "eparras". felicitats! 
Heu eixamplat el moviment estudiantil plural, progressista, català, crític i democràtic de la Facultat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic