Posicionaments públics d'ÈPICA: valoració resultats i proposta pel Consell de Govern

Us afegeixo la valoració dels resultats electorals al Claustre i la proposta més justa per triar els representants d'estudiants del Claustre que treballin a les comissions i al si del Consell de Govern -que té més competències de decisió que el Claustre i que és part de "l'executiu"-. Nosaltres considerem que cada candidatura col·lectiva ha de tenir un claustral al Consell de Govern, i la CAF (la guanyadora de les eleccions) tenir-ne tres. Això significaria tenir una representació plural i força proporcional -en sintonia amb el suport electoral dels estudiants de la UAB-.

La nostra proposta per elegir els membres del Consell de Govern

El proper 16 de desembre se celebra el primer Claustre després de les eleccions del passat 24 de novembre. Un dels punts de l’Ordre del Dia és l’elecció dels representants dels estudiants que formaran part del Consell de Govern -òrgan suprem de govern col·legiat de la Universitat.

ÈPICA, Units sumem ha acordat una proposta que ha fet arribar a tots els implicats -candidatures, representants institucionals- i que ara fa pública per tal que quedi clar quin és el posicionament de l’organització en aquest aspecte. Us adjuntem la proposta:

Benvolguts i benvolgudes,

La següent proposta va adreçada als membres de totes les candidatures que es van presentar a les eleccions al Claustre del passat novembre, així com als representants institucionals de la nostra universitat amb voluntat que tothom tingui coneixement de la nostra proposta i en pugui fer les pertinents valoracions.

PROPOSTA – 3-1-1-1

EL PUNT 3 DE L’ORDRE DEL DIA DEL CLAUSTRE DEL 16/12/2010

JUSTIFICACIÓ:

Atès que els últims resultats en les eleccions al Claustre pel sector dels estudiants han donat el següents resultats: 46 claustrals de les Assemblees-CAF, 20 d’ÈPICA, Units Sumem, 16 d’Estudiants-UAB i 8 d’independents, i per tant, ha quedat confirmada l’existència de quatre grans grups. I seguint un criteri de proporcionalitat i pluralitat per determinar els 6 claustrals que representaran el sector dels estudiants al Consell de Govern

PROPOSEM:

Que, salvant les proporcions i garantint la pluralitat, les Assemblees-CAF obtinguin 3 representants al Consell de Govern, ÈPICA en disposi d’1, Estudiants-UAB en tingui 1 i el grup d’independents 1 més–tenint en compte que el Consell General de Medicina té 5 claustrals.

D’aquesta manera, creiem que la voluntat expressada pel conjunt d’estudiants a les eleccions del Claustre del passat 24 de novembre, amb una xifra rècord de participació (més del 10%), es mantindria amb un context de consens en base a uns resultats objectius i legítims.

Finalment, esperem que la resta de candidatures i els mateixos independents ens facin arribar o emetin una declaració pública, aclarint l’acceptació o no de la proposta i els motius que hi han conduït.

Moltes gràcies per la vostra atenció,

ÈPICA, Units Sumem


Valoració dels resultats de les eleccions al Claustre

El passat 24 de novembre es van celebrar les eleccions per escollir els representats dels estudiants al Claustre de la UAB.

ÈPICA, Units sumem va obtenir uns resultats prou positius per ser la primera vegada que es presentava. La nostra candidatura va obtenir 20 claustrals. Cal destacar que vam aconseguir la totalitat dels que estaven en joc a les facultats de Ciències Polítiques i de Sociologia (4) i Ciències de la Comunicació (6), la majoria de la de Biociències (5) i de la Traducció i Interpretació (3) i 2 a la de Ciències. A part de les cinc facultats on hem tret representació cal destacar el nombre important de vots que hem obtingut a la resta de facultats on ens hem presentat.

Així doncs volem agrair-vos a tots el vostre vot per la candidatura d’ÈPICA, Units sumem i us assegurem que a partir d’ara la feina continuarà, per una banda al claustre, on els nostres 20 representants defensaran els drets dels estudiants i les propostes amb les quals ens vam presentar a les eleccions -ja des del 16 de desembre, data del primer Claustre després de les eleccions- i, per l’altra, a les facultats -tant a les que hem obtingut representació com a les que no- on el grup de candidats i simpatitzants continuarà organitzat per tal de traslladar les problemàtiques de la facultat als representants elegits per tal que puguin arribar al Claustre.

Per acabar, volem celebrar la pluralitat d’opcions representades aquesta vegada al Claustre, que creiem que reflecteix de manera molt més fidedigna la composició de la UAB, la qual cosa no esdevenia en conteses anteriors.

Finalment, sols ens resta donar l’enhorabona a totes les candidatures que han obtingut representació al Claustre i, per tant, el suport dels estudiants: Coordinadora d’Assemblees de Facultat, Estudiants UAB, Consell General de Medicina, Genís-Bet-Laia i els dos candidats individuals de Biociències i Traducció i Interpretació. Des d’ÈPICA, Units sumem no tenim cap dubte que ens trobarem tots junts per defensar els drets dels estudiants.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic