Segle XXI: censura a l'Estat espanyol

No sóc procliu a demanar dimissions. La gent que em coneix, ho sap; però és que això és vergonyós. Vivim en una dictadura!
 La tercera tinent d'alcalde i responsable de Prevenció, Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, a una pregunta de Jordi Basté a RAC1 sobre si calia tancar webs, ha respòs que sí, ja que algunes són "antisistema" i segons ella fan apologia de la violència.

És vergonyós, primerament, que un periodista en una entrevista demani -i es posicioni a favor, o contempli la possibilitat- de censurar, en aquest cas, Internet. Un periodista amb ètica,
 té entre les seves funcions no professionals, la defensa de la llibertat d'expressió.

Ha fet referència, entre d'altres, a KaosenlaRed.net, on jo hi escric de tant en tant algun article d'opinió sobre les alternatives al sistema capitalista neoliberal i global actual.

En cap cas, aquesta web -la seva Editorial- ha fet apologia de la violència. Tot i que en el seu Espai de Lliure Publicació, algun que altre escrit legitimava l'ús de la violència. Emperò, KaosenlaRed.net com a gestora del web no pot tenir cap responsabilitat sobre els escrits d'altres, ja prou que intenta moderar els comentaris si són insultants o vexatoris.

Últimament a Barcelona han sortit altres casos de corrupció que la mateixa pàgina denunciava, on la mateixa regidora hi té un paper clau.

Aquesta regidora de Barcelona hauria de dimitir: perquè no aposto per tancar la Llibreria Europa tot i el perill que comporta perquè crec en la consciència popular i la llibertat d'expressió (sense cap limitació). Perquè en cas cas Kaosenlared.net i altres mitjans de contrainformació fan apologia del terrorisme. Perquè no pot ser que la Llibreria Europa estigui oberta i puguin alhora arribar a tancar Kaosenlared.net. I perquè sobretot, vull espais d'informació sobre la corrupció a Barcelona que no estiguin censurats per la seva valuosa informació sobre la corrupció.

Aquí teniu alguns enllaços: 

“Cal tancar webs que inciten a la violència” | RAC1
Complazcamos a Assumpta Escarp
Assumpta Escarp, según ha manifestado en su reciente ataque a Kaos en la Red, quiere que llamemos a las cosas por su nombre.
El Ayuntamiento de Barcelona arremete contra Kaosenlared: La Dama de hierro como modelo
Esperemos que el ayuntamiento barcelonés no haga el ridículo una vez más y no inicie un proceso judicial contra una combativa página de la red.
Por la libertad de expresión y contra la posible apertura de diligencias a Kaosenlared.
Este intento de poner límites a la libertad de expresión parece ignorar que existe legislación al respecto, que expertos en estos temas han expuesto en diferentes medios de comunicación estos días.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic