Sobre el decret del català: el debat sobre l'exigència del nivell C

Sembla ser que l'Huguet es podria tirar enrere en un dels elements més polèmics (i per això, més interessants per a la protecció del nostre idioma propi) del decret.

El Conseller Baltasar ja va dir que això s'havia d'arpovar al Govern i que no estava consensuada cap posició al respecte, opinant que no li semblava bé la idea de que els nous professors tinguin el nivell C de català. I em pregunto, li sembla bé que els alumnes de Batxillerat el tinguin? O també en podem "prescindir"?

Això és autoodi. Això va en contra de la qualitat de la docència.

Xavier Sala i Martín també ha sortit als mitjans, a través de les seves declaracions al facebook exposant que ell marxaria de la UPF si "l'obliguen" a tenir el nivell C. Enric Canela, al seu facebook, i  al seu bloc on m'enllaça, exposar, que si el professor podia donar classes en castellà o català a la Universitat d'EUA on ell fa de docent. Evidentment, la resposta és no.

Xavier Sala i Martín però continua amb el seu atac contra el nivell C:

Llegiu-lo. L'argument de sempre: el català no es pot regular per protegir-lo i promocionar-lo si hi ha sanció al darrere de l'incompliment de la norma. Això sí, el castellà que continuí tenint 500 disposicions normatives que l'imposin a Catalunya, no és un problema.

El meu comentari: "Clar, i deixe'm de multar a la gent quan se salti un STOP. No estem al país de les meravelles (tant de bo! jo sí crec en Rosseau, podem!) La regulació vol dir, prohibir una actitud, garantir-ne una altre. Com Martín és liberal, tota regulació li sembla malament. Que s'hi posi fulles. Jo vull un Estat de dret i ordre. Ell vol la llei del més fort, ho sigui, la seva llibertat. L'estat de la naturalesa."

Per cert, bones notícies:
ETA fa cas a la esquerra abertzale i Eusko Askatasuna, i comunica la treva promesa.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic