L'AJEC s'empipa: l'accès a la Universitat ha estat un desastre

L'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) ja fa temps que es va queixar de la nova Selectivitat, i en algun cas, els hi han fet cas.





 Accés a la Universitat: caos


El desastre dels canvis en la Prova d'Accés a la Universitat (PAAU) i els cupos dels estudiants que arriben a la FP (Formació Professional), continua. Així ho ha denunciat l'AJEC. 

Tot i que no ho he seguit en profunditat, sé perfectament que hi hagut problemes. Molts.

Alguns que conec són el fet que en aquest curs, els que suspenien havien d'anar a fer la Selectivitat de Setembre sense possibilitat de fer la de Juny per intentar desmoralitzar el personal. Vaja, aquesta és la única raó que hi puc trobar. Els bons resultats de les noves PAAU d'aquest curs, han fet que la gran majoria dels que aniran a Setembre no siguin suspesos o estudiants que volen millorar la nota de les PAAU de juny; sinó estudiants que s'hi enfrontaran per primer cop.

Com hi ha crisi econòmica, molts més joves han volgut continuar estudiant (ja que no hi ha feina, invertiran en el futur). Aquesta idea generalitzada ha augmentat la competència; fet que fa que molts estudiants s'hagin quedat sense places. Els de FP tenen tot el dret a entrar a la Universitat, però aquesta vegada, han deixat en pitjor situació els que volien entrar-hi des de les PAAU i el Batxillerat. A més, és injust pels que han fet la Selectivitat -els que venen de Batxillerat- ja que els que no l'han fet -els que venen de Cicles Formatius- no han tingut de posar-hi tant esforç ni passar pels mateixos barems.

Aquest és el titular de La Vanguardia: "La llegada de alumnos de FP desequilibra unas 20 carreras. Estudiantes del ciclo de FP administrativo han accedido a Magisterio y Enfermería sin pasar por la selectividad."
 

Tot aquest desgavell, fa que l'accés a la Universitat es dificulti. A vegades, penso que està fet expressament: no volen una societat culte, sempre estan dient (els poders fàctics de l'Estat), que hi ha "massa" universitaris. Recalco el "massa" que no vol dir "molts". A més, forces es queden pel camí, i no tants, acaben llicenciat-se.

L'AJEC s'ha enfadat i expressa que s'estan plantejant mesures "més contundents" (assemblearis! -és broma- :P) si les administracions no solucionen els problemes en el sistema d'accés a la universitat, que aquest any han fet que 6.000 alumnes no hagin optat a una plaça. 

Fragment d'una notícia a Vilaweb: 
"El secretari general de l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (Ajec), Andreu Espinola, ha dit que esperen una resposta a les seves propostes per part del Ministeri d'Educació, i si aquesta no respon a les seves expectatives es plantejaran altres mesures. L'Ajec proposa que es mantingui el sistema de quotes reservades per a estudiants de Formació Professional (FP), amb un límit del 30% de les places reservades per a aquests estudiants."
Enllaços sobre aquest tema -prou greu-: 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic