Ja hi tornem a ser: Coacció política a la UAB

La convivència al campus, i sobretot, als passadissos de les Facultats, cada cop és més insuportable. A la UAB. La UAB és un espai ric en pluralitat, en estudiants de diferents classes socials, orígens, cultures, etc. Sembla una utopia que hi hagi llibertat d'expressió i llibertat d'acció política a la UAB. Cada mes, tenim algun cas de censura, o d'autocensura. La violència, vingui dels Mossos, o d'un grup d'intolerants estudiants no es pot tolerar. No hi ha llibertats mínimes per poder desenvolupar les nostres sensibilitats polítiques. L'argument d'aquestes actituds: "les organitzacions polítiques no han de tenir espai a la Universitat". Primerament, perquè no? Segon, i els que exposen aquest penós argument són coherents amb el que diuen? No. Començo doncs a explicar l'últim cas de coacció política a la UAB. En aquest cas, a militants de les Joventuts d'Esquerra Verda (JEV) d'Iniciativa. Una molt bona amiga ho ha explicat al seu Facebook, ja que ella forma part de JEV i fa poc s'hi va trobar.

Fa uns dies, els estudiants de la UAB que militen a JEV, van anar a penjar aquests cartells (mireu la fotografia inicial) pels passadissos de l'Autònoma. Però es van trobar amb un impediment: un grup d'estudiants sectaris, intolerants i realment, pesats. Li van exposar que no podia penjar-los perquè "eren d'una organització política". D'entrada, segurament, aquests aprenents de la Censura, no s'adonen que els cartells són per animar a una Vaga General, que segurament, ells també convoquen i hi aniran. La veritat, tots sabem qui són: són de l'entorn de les Assemblees. Compte! No tots els assemblearis són iguals, però els seus líders sí són responsables d'això; ja que justifiquen i donen cobertura a aquestes actituds antidemocràtiques. Inútils per la millora dels drets dels estudiants i per construir una Universitat Pública de qualitat. 

Aquests "professionals de la Censura" no fan política universitària, fan política a la Universitat des del Moviment Estudiantil. Que encara és pitjor. Ho sigui, amaguen la seva veritable intencionalitat agiprop dient que "No fan política".

Un dia debatent amb un d'ells sobre la inutilitat de la estratègia que havia agafat el moviment anti-Bolonya ja que no havia aconseguit cap objectiu plausible pels estudiants. Ell em va contestar que per una cosa sí que havia servit: "per desprestigiar als Mossos, i per tant, a ICV". Sort que no fan política (de partit, a més). Si ells no fan política de partit, no sé què deuen fer.  
 
Aquesta és la situació a la UAB. Un dels grans problemes del moviment estudiantil de la UAB és aquest: les joventuts polítiques no tenen espai per polititzar (segons aquests sectaris) i les assemblees es dediquen a això (a fer política), i llavors, em pregunto, qui fa sindicalisme estudiantil a la UAB? EPA i JUNTS i para de contar. 

Comentaris

Anònim ha dit…
Pero tu no t'has llicenciat ja, caracul, deixa de tocar els ous home i fes alguna cosa de profit!
Joan G. ha dit…
Sí, ja m'he llicenciat, col·laboro a un diari digital i faig altres coses. Però això que té a veure amb denunciar una coacció política d'aquest tipus?
UAB ha dit…
Vius del sotafons, el joc brut t'agrada perquè et fa sortir de la caverna. T'agrada tot aquest món de censures i conspiracions, es l'únic espai on realment et sents lliure.

Patètic, si tens feina en un diari, guanya't el sou amb el que realment fas, i deixa'ns en pau!
Anònim ha dit…
'de l'entorn de les assembleas'? hi ha alguna prova del que dius? perque jo soc de 'l'entorn de les assembleas' i no em sembla correcte... 'liders'? quins liders tenen les assembleas? no pots carregar contra l'assemblearisme per l'acció individual d'unes persones.

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic