S'exigirà el nivell C de català als professors que vulguin una plaça estable

Un èxit del Moviment Estudiantil català unit (tots els sindicats estudiantils importants)
Sembla, que després d'haver participat amb l'organització d'estudiants independent d'esquerres i catalanista de la meva facultat que vaig co-fundar amb d'altres amics i amigues (Estudiants per a una política activa -EPA-) en les campanyes en defensa de la presència d'un català de qualitat a les Universitats Públiques catalanes; hagi donat fruïts. Encara me'n recordo de la feina que varem fer aquest curs 2009-10, entre SEPC, EPA i estudiants a títol individual a la UAB. Us deixo amb un enllaç: Un curs per fer valoracions: EPA amb el català.

El Conseller Huguet, ara sí, aprovarà un decret que obligarà als professors que vulguin treballar a la Universitat (no en una estada temporal de menys de 3 anys), a tenir el nivell C de català. Per fi, quan tindrem nous professors, aquests seran excel·lents, també lingüísticament parlant, i que respecten la diversitat cultural de la humanitat. La norma s'aplicacàra de forma progressiva, i sense que afecti als professors que ja tenen plaça estable (PDI funcionari) a les universitats públiques del nostre país.

Només cal que felicitar-nos. Cal felicitar-nos entre tots els sindicats d'estudiants que varen adherir-se a la campanya pel català de la Plataforma per la Llengua (que encara contè altres reivindicacions, recordem-ho!), entre els quals, hi ha EPA. Entre tots els estudiants que van firmar les postals o adherir-se al web de la Campanya pel català de la Plataforma per la Llengua. Entre tots aquells professors que també la van firmar, així com el PAS.

Aquest decret, a més, promourà les terceres llengües. Els professors que facin màsters en aquestes terceres llengües (anglès , per exemple), l'hauran d'acreditar. Ja era hora! Sembla lògic; oi? Doncs des del 2002 -com diu bé, un professor que ho va debatre ahir (he enllaçat en el meu bloc el vídeo) als Matins de TV3-, que això es demanava.


En Xavier Sala-i-Martín, economista ultraliberal, hi està en contra. El que diu, em sembla un despropòsit, però us ho enllaço ja que ho ha publicat el grup editorial en el qual col·laboro. Per mi, que el professor no s'ha llegit el decret, que és profundament, promotor de l'arpenentatge en diferents llengües. I no és només un decret, per protegir el català i normalitzar-ho, a la Universitat, on estava molt discriminat. I encara, ho estarà, si no es fa cas, de totes les reinvidacions, que SEPC, Plataforma per la Llengua i EPA varem exposar en la campanya pel català, que varem liderar, en col·laboració amb AJEC i AEP, a la UAB.

Un petit problema del decret: la reducció del nivell d'exigència lingüística als alumnes
Tot i que encara està per aprovar-se en Consell de Govern, pel que es veu (no ho puc confirmar), ara als alumnnes que aprovin Batxillerat, tindran el nivell D de català i no el C; com passa actualment. Un regal, que ens fa a tots més injustos i incultes, i menys exigents amb nosaltres mateixos com a societat catalana i catalanista. Qualsevol persona que hagi passat per un institut, sap que el nivell D no es pot aprendre al Batxillerat. Malament rai, i injust pels que s'estan treient el D amb molt d'esforç. Com m'ha comentat una amiga:

"El que és lamentable que amb la nova equivalència dels nivells de català un alumne amb l'ESO tingui el nivell C i els de batxillerat el D i després veus uns personatges per la universitat i pel món en general que és per "pixar i no treure gota"..."

Enllaço una altre bona notícia, del meu ex sindicat nacional -AEP-: El PAS cobrarà!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic