Ja hi tornem a ser: El Conseller Huguet es torna a equivocar

Avui, el Conseller de Turisme, Universitats i Empresa; Josep Huguet, ha estat entrevistat per Ariadna Oltra als Matins d'estiu. Tot i alguna proposta interessant sobre una ecotaxa (una taxa d'un euro per finançar la sostenibilitat ecològica d'un parc natural); ha dit alguna opinió força xocant. De la qual, evident, n'estic molt en contra. Més enllà de que el resum de l'entrevista d'avui seria: "La culpa la té Madrid". Ha dit frases com aquestes:

"Hi ha massa universitaris" segons Josep Huguet. Sí, sí. El Conseller d'Universitats opina que hi ha massa persones que estan estudiant carreres universitàries, com si estudiar llicenciatures, i més ara, amb els graus, fos una formació de grandíssima qualitat a la qual només puguéssin accedir els millors. Si us plau, el primer curs, és un III de Batxillerat públic; amb tots els respectes per tots els treballadors (professorat i PAS) que posen tot el seu esforç en la qualitat docent i en tenir unes immillorables condicions d'estudi. Aquest Conseller es fa dir "d'esquerres" però sembla que vol una societat més inculte. Al cap i a la fi, ell desitja allò que li demanen els interessos empresarials, que hi hagi més estudiants que surtin de les FP, i menys de la Universitat Pública; ho sigui, que la gent no tingui llibertat de decidir lliurement el seu projecte professional, i vital. A més, a la pregunta ‎"Fa algun tipus d'autocrítica sobre l'aplicació de Bolonya?", ell ha contestat que "cap ni una, cap autocrítica, no hi hagut problemes en l'accés a la Universitat."

Algun dels problemes denunciats per l'AJEC. La llegada de alumnos de FP desequilibra unas 20 carreras.


A part de que aquest any no sé per quin motiu, els que havien de fer les PAAU al juny i tenien alguna assignatura pel mateix mes, l'han hagut de fer després de les PAAU, anant a les PAAU del setembre si aprovaven la recuperació corresponent. Això, abans no era així. Primer, recuperacions de juny, després selectivitat. Discriminació o poques ganes de que hi hagi gent formada? Això, ho sé, perquè conec una persona que per una assignatura amb un 4 i escatix 'ha ahgut d'esperar. 

El Conseller Huguet doncs, desanima als estudiants a estudiar a la Universitat; en comptes de promocionar-ho, com hauria de fer un Conseller del ram.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic