Article de comiat com a ex portaveu d'EPA al web de l'associació

Missatge de l’exportaveu d’EPA; Joan Gil

 

Recomano EPA com a organització  estudiantil de referència de  la Facultat de Ciències Polítiques UAB
Amb EPA, al cor.

Ja he escrit algun article al meu bloc, i a vosaltres companys, també us he enviat una carta de comiat com a membre d’EPA. Tot i això, volia deixar un missatge públic a aquest web, que he anat gestionant (millor dit, congestionant!) durant aquest any i mig d’EPA.

Us parlo com a ex portaveu de l’associació que conjuntament amb tots vosaltres vaig fundar i de la qual em sento molt orgullós. Però també com a amic i com a molt bon amic.

1) El passat d’Estudiants per a una Política Activa

 
(Perquè no em vaig presentar?; sempre us heu preguntat. Doncs perquè em féssiu la brometa!!! “Què no vens a la Junta? Què van dir a la Junta de Facultat? I erets a la última Junta de facultat?”)

Tot i que a 4rt curs tots estem mirant el nostre futur professional, confio amb tots vosaltres perquè EPA no quedi com un bolet en la història de la nostra facultat, a la qual, tant estimo. Hem demostrat que som útils en la defensa d’una Facultat inclusiva, participada i transparent, que defensa els drets de tots els seus estudiants. Amb la creació de la Comissió d’Igualtat i el Consell d’Estudiants, amb la promoció del sistema de delegats de classe per torn, amb la millora de la transparència informativa sobre el treball institucional dels representants d’estudiants i de les institucions de la Facultat, amb la incorporació històrica d’una partida pressupostària per sostenibilitat i accessibilitat; entre moltes d’altres coses. Hem fet propostes, i hem criticat allò que no ens semblava bé per part de l’Equip de Deganat. També hem denunciat els boicots a la llibertat d’expressió. Hem treballat a les institucions amb la PEF i el juntari independent; sense cap mena de problema. També hem participat amb l’Assemblea per dur a terme una consulta sobre els plans d’estudi, ens hem adherit a dues campanyes pel català i hi hem participat molt activament liderant-ne una juntament amb el SEPC a la Universitat Autònoma. També ens hem adherit a altres accions de mobilització estudiantil com la campanya “Cafè per tothom”". I tantes i tantes coses que no hem pogut fer però teníem pensades, i altres que hem dut a terme i no recordo en aquest moment.

I tot això, amb un clima “poc acollidor” per part dels líders de l’Assemblea i amb la desaparició de la PEF com a associació d’estudiants de la facultat amb la qual ens havíem presentat a les eleccions. Hem estat força sols, i per això, us recomano que trobeu suports. La PEF va tenir però, un paper molt important, i no ho hem d’oblidar: pluralitzar la Facultat a nivell estudiantil.


2) El futur d’Estudiants per a una Política Activa

Alumnes assisteixen a classes amb normalitat. 
(La meva classe, a 3r curs. Cal entrar a les classes, i a través dels delegats, regenerar EPA.)

El gran objectiu del pròxim curs no serà pels estudiants de la Facultat o la Facultat, en general; sinó pel futur de l’associació. Ara més que mai, us heu de centrar en regenerar EPA amb membres de 1r i 2n curs. Confio amb vosaltres. Ja dedicareu més esforços per democratitzar la Facultat, més tard. Ja que si desapareix EPA el pròxim curs, al acabar vosaltres la carrera; el futur de la Facultat a nivell estudiantil tornarà a estar dominat per l’hegemonia dels sectaris, els violents i els deslleials.

A més de buscar suport entre nous estudiants; heu de crear aliances pel campus, entre el professorat que ens té més simpatia i que en alguna ocasió, ens ha recolzat; així com el PAS de la UAB. Estem agermanats amb l’ADUAB i amb altres associacions d’estudiants com Junts o UNÀNIMUN ens hi portem molt bé, degut a les dobles militàncies. Això ha de continuar així. Heu de continuar liderant l’associacionisme estudiantil a la Facultat.

Alhora, heu de reduir el número de reunions i assemblees que dugueu a terme per  no desgastar als nous membres, sobretot, aquells que tenen poca disponibilitat horària; i per això, hauríeu de donar més pes als simpatitzants, que per exemple, es podrien presentar per a delegats. És la millor forma d’entrar en el moviment estudiantil, de forma pausada. Heu de disminuir en un inici, el discurs i la politització d’aquest, per tal de que pugui ser entès pels nous estudiants universitaris. Per després, continuar generant el debat tant interessant, que per exemple, hem generat aquest any i mig amb tots els nostres companys de classe. No és trencar amb els valors i la ideologia que ens caracteritza; sinó, com una forma inicial d’acostament. I també proposo que feu algun dinar bisetmanal, per establir llaços d’afinitat (i si surten, d’amistat!) amb ells. EPA es defineix per organitzar-se en base a la confiança dels seus membres. Continueu usant Facebook i useu Twitter!

Crec que cal continuar usant el Butlletí i el Facebook com a espais per a informar i fer agiprop; i també crec que si organitzem xerrades, sigui per fer debat i alhora explicar el què fem com a “acte excepcional” i amb un estil festiu. Cal que en Roger Ubach i d’altres companys que són propers a EPA, s’hi uneixin ja que la PEF fa un any que ja no existeix com a associació de facultat. Tots aquells que tenim propers, haurien d’ajudar-vos, jo si voleu hi parlaré amb cadascú d’ells per intentar convènce’ls.


3) Els meus últims “deures”, ja, com a ex portaveu d’EPA


http://epauab.files.wordpress.com/2010/07/foto0072.jpg?w=191&h=128
(Jo, en una xerrada sobre Igualtat, amb la tècnica de l’Observatori d’Igualtat de la UAB. Gràcies a tots per organitzar-ho!)

Fins octubre, seré membre del Consell d’Estudiants com a delegat dels grups classe de Polítiques de 4rt curs. Segurament deixaré alguna documentació interessant sobre drets d’exàmens i aportaré alguna idea més, al nou Local d’Estudiants de la Facultat. Com ja vaig comentar en l’última reunió del Consell d’Estudiants. I potser participi de la Festa del 25 anys: sempre estaré vinculat, d’alguna o altre forma a la Facultat, sobretot, emocionalment. Després d’això, per a qualsevol col·laboració o dubte, estic a la vostra disposició. Això si, ara no com a portaveu d’EPA ni com a membre; sinó com a amic.

També, m’agradaria acabar de firmar el conveni de col·laboració amb l’ADUAB, i us recomano que seguiu aliant-vos a la Junta de facultat amb n’Andreu Espínola i no amb el SEPC, per qüestions de confiança i lleialtat. Feu el que vulgueu, però.


http://www.kaosenlared.net/img2/72/72005_Foto2_ca1.jpg
(Que EPA es converteixi en l’associació d’estudiants de la facultat, sent oberta i plural, més rellevant de la història. Aquest és el meu desig per EPA.)

Espero que de vosaltres en surti un líder que impulsi l’associació, i que formeu un nou equip d’activistes actius que lideri a la resta d’estudiants com mai s’ha vist en una facultat, com la nostra. No dubto de que fareu més gran a l’associació sense  la Júlia Miralles i la meva presència. Sort! Oriol Ibàñez, Júlia Mas, Gerard Domínguez, Joan Miquel, Andreu Batlle IV; molta sort!

Joan Gil, ex portaveu d’EPA

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic