Em faig ressò d'un suposat problema amb les beques del següent curs

Avui, he escrit aquesta notícia al web d'EPA perquè m'han informat que podria ser que el Ministeri estigués posant traves per aconseguir beques d'estudi pel següent curs: Informació sobre les beques d’estudi de l’Estat.

Segons, ens han informat alguns líders estudiantils; aquest curs, per rebre una beca d’estudi (per renda, per habitatge i/o per mobilitat) caldrà fer una preinscripció al web del Ministeri. Des del sindicat d’estudiants nacional AEP (Associació d’Estudiants Progressistes), s’ha creat un grup al Facebook per informar-ne: el Fem córrer la veu! La preinscripció per les beques del Ministeri és al juny. 
  
Per tal de que, a l’octubre -quan habitualment  demanàvem la beca sense aquest tràmit addicional actual-, puguem tenir accés en el seu web per reclamar una beca d’estudis de Grau (per habitatge , matrícula, transport, etc.).

Des d’Estudiants per a una Política Activa (EPA), intentarem informar a tots els estudiants de la Facultat, a través d’aquest web, del Mur del Facebook de l’associació, d’un correu electrònic a tots els membres simpatitzants, del boca orella amb els nostres companys de classe, enviant una notícia al Butlletí de la Facultat, etc.

A continuació, t’expliquem els tràmits per pre-inscriure’t aquest juny per tal d’estar registrat per poder reclamar una beca aquest mes d’octubre:

1) Ves a la pàgina web del Ministeri d’Educació: https://sede.educacion.gob.es/portada.html
2) Clica a “Trámites y Servicios”. Entra.
3) A la dreta posa “Educación y yo” i a baix “registrar-se”. Entra i fes tot el procés.

Si vols més informació entra a aquest enllaç. Suposem a més, que el fet de no estar pre-inscrit us impedirà demanar-la.

A més, volem expressar, com a EPA, el nostre rebuig a la falta d’informació i a introduir aquest tràmit (i al juny) per despistar els estudiants i dificultar la demanda justa de beques. Creiem doncs, que és una estratagema per repartir-ne menys, tot i que el sistema de beques (estatal), està actualment a la cua d’Europa -com en una entrevista el portaveu d’EPA sortint, en Joan Gil, va exposar-.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic