Em faig ressò de l'escrit que he redactat com a Comunicat d'EPA davant la vaga de dimarts dia 8 de juny

Comunicat d’EPA favorable a la vaga del dia 8 de juny

Davant la vaga convocada pels representants legítims dels treballadors i professors de la Universitat Autònoma (representants sindicals del Personal d’Administració i Serveis) pel dia 8 de juny, amb consonància amb la vaga estatal de treballadors funcionaris; EPA es manifesta favorable a la vaga que es durà a terme a la UAB. I volem fer un seguit de reflexions.
  • Considerem que la crisi econòmica està sent una excusa per reduir el pressupost públic dedicat a l’educació pública, tant pel que fa a personal, infraestructures, i inversió en recerca pública. A més, abans d’arribar l’esclat de la crisi, aquests pressupostos ja s’estaven reduint; també, a la nostra Facultat.
  • Recordem el nostre posicionament en contra de que la crisi la paguin els treballadors, els estudiants i, sobretot, el futur del país (el finançament públic en educació superior). La reducció del pressupost per Ciència i Innovació mostra el mal plantejament per encarar les conseqüències de la última crisi cíclica de l’actual sistema econòmic.
  • Reforcem el nostre posicionament solidari amb les reivindicacions del PAS entorn el plus salarial i les crítiques a l’augment del sou per part de la Gerència de la UAB. És injust i poc lògic que el Gerent s’augmenti el salari, mentrestant els més febles -pensionistes, etc.- pateixen la crisi de ple. Com ens recorden UGT i CCOO, hi ha altres respostes i sortides a la crisi.
  • Suposant que tots els  sindicats d’estudiants de la UAB s’hi afegiran (l’AEP ja ho ha fet). Estem contents per la unitat en la convocatòria de la vaga entre els tres estaments que formen la Universitat Pública (PDI, PAS i estudiants). I ens reafirmem en la necessitat de la construcció d’un bloc progressista universitari.
  • Ens agradaria també recordar, que com a associació d’estudiants de Facultat, hauríem d’estar informats d’aquesta convocatòria de vaga pels mitjans formals -com també tots els estudiants-, amb el mateix respecte que es mereix qualsevol associació d’estudiants de l’Autònoma.

Fem costat doncs, a la vaga convocada per la Junta de Personal docent i Investigador, el Comitè d’empresa del PDI laboral, la Junta de PAS funcionari, el Comitè d’empresa del PAS laboral i les seccions sindicals de CAU, CCOO, CGT i UGT de la UAB. I demanem als estudiants de la nostra Facultat que s’hi uneixin, i no facin ús del serveis de la Universitat aquest dimarts; així com dels serveis mínims de FGC del Vallès.

Estudiants per a una Política Activa (EPA)
Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia (UAB)
5 de juny del 2010

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic