Present a la Cloenda del XXIIIè Congrès Nacional de l'AJEC

 

















Tot i les diferències ideològiques entre els estudiants que són membres de l' Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) i jo mateix; em sento molt orgullós d'haver estat present -per segon any consecutiu (llavors encara era membre de l'AEP)- a la seva Cloenda.

Convidat pel bon amic Andreu Espínola, i a títol personal; vaig poder adonar-me de la història, la força i el què representa l' AJEC per al món estudiantil català. De tant, recordem velles diferències i algun moment divertit. Si alguna cosa et deixa el pas pel moviment estudiantil (en el seu concepte més ampli) són les inoblidables experiències i els amics i coneguts que vas trobant-te i coneixent. Més enllà de tot el què m'he anat formant a tots els nivells i àmbits; l'experiència estudiantil m'ha ensenyat el que serà part del futur d'aquest país. N'estic ben segur. Precisament en Collboni va ser líder de l'AJEC.  A l'acte me'n vaig trobar alguns d'aquests. En Nathan. El qual em va convidar a un debat sobre els efectes de Bolonya, que era una pràctica de la seva carrera (Periodisme UAB): la veritat, vaig notar-me certa falta de pràctica sobre el tema. En Víctor Albert. Actualment president del CNJC. L'Oriol Puig. Actualment, Secretari General de les JSC a la Catalunya Central. El company de classe, Jonatan. En Carlos; i tants d'altres!

No vaig trobar el coordinador d' AJEC UAB ni al Xavi Abad; perquè havien marxat abans de la Cloenda. 

En un acte molt ben organitzat, els assistents a la Cloenda anàvem agafant les nostres acreditacions.

Vaig recollir algunes de les declaracions que van dur a terme en la Cloenda figures destacades. L'alcalde de Terrassa va exposar que ell també havia format part del moviment estudiantil, durant la Transició, i que llavors "érem la mateixa minoria, o menys".

El debat sobre el lema del XXIIIè Congrès Nacional: "Ni un pas enrere"

Aleshores l'alcalde, va dir que estava en contra del lema i que demanava "no un pas endavant, sinó dos o tres, per avançar". Seguidament, pujava a l'estrada el Secretari General de la UGT i exposava que "eren temps difícils" i que "no eren temps d'avançar gaire", sinó "de o fer cap pas enrere". Va exposar alhora que la seva relació amb l'Andreu i tota l'AJEC era "estreta" però era sota la independència de les dues organitzacions.."En cap cas," va dir, "volem ugeteïtzar l'AJEC", que ha de ser "plural"; evitant així "tenir cap actitud sectària". Va justificar les manifestacions i vagues dels grecs, degut a la seva situació." Venen temps magres"; recordava, mentrestant explicava que a Espanya "el que cal és un canvi de model productiu" i no una reforma laboral que abaratís l'acomiadament ja que "com poden tenir la culpa els treballadors cobrant 1.000 euros de l'atur de l'Estat espanyol?". Una pregunta molt encertada de Josep Maria Álvarez.

Al Teatre Alegria, el nou Secretari General de l'AJEC, per tercer mandant consecutiu, l'Espínola, explicava que l'AJEC "és la seva família" ja que la seva activitat durant els últims 6 anys al Secretariat Nacional l'han limitat el temps per dedicar a la seva vida fora del sindicat. Va exposar que coneixia "a tothom de la sala". Va recordar que l'AJEC "no pinta parets", sinó que presenta "propostes enfront pintar les paret". L'AJEC representa, segons l'Espínola, "el sindicat que informa als estudiants, els dona eines, intenta ser el seu referent per guiar-los, pel dret a rebre classe , i va estar en contra les ocupacions". "El segon sindicat d'estudiants als Claustres", amb presència a tot el país. "Líders a la Universitat de Girona", recordava l'Espínola; com també recordava l'èxit de les mobilitzacions contra les ponderacions de la nova Selectivitat. També va parlar el Víctor Albert Blanco; com a president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), reclamant "més participació dels joves".

Èxits d'aquest curs

Aquest curs l'AJEC ha aconseguit aturar els defectes de la Nova Selectivitat de Batxillerat (PAAU). Per altra banda, la Marxa per l'Ensenyament ha aconseguit que alguns batxillerats no es tanquin.

Us adjunto dos interessants articles sobre el Pla de Bolonya: 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic