Campanya pel català, campanya contra el PRIM; entre d'altres

Plataforma contra el PRIM

Tot i haver un moviment assembleari a la UAB, sota mínims, alguns sectors del PDI (professorat) i del PAS (treballadors) s'estan mobilitzant conjuntament amb els pocs sindicats d'estudiants que estan actius a l'Autònoma. Es tracta de la Plataforma contra el PRIM que aquest final de curs ha iniciat una campanya contra un pla d'austeritat. Del qual fa un any, els estudiants més actius, varem tenir-ne accés. És un pla de la Rectora que ella mateixa reconeix que està dut a terme "pels temps de crisi" que corren. Una excusa, tenint en compte, l'augment del sou del seu Gerent. La crisi també la paguen els estudiants i la Educació Superior pública i de qualitat.

Aquesta setmana precisament el Govern espanyol n'ha presentat un de pla d'austeritat, reduint les pensions; entre d'altres mesures anti-socials. La crisi, doncs, com ja sabíem, no la pagaran els culpables, no pagaran els que més es beneficien del sistema.

Aquest és el web. El moviment està profundament impulsant per estudiants neotrostkistes com Estudiants en Lluita (sobretot membres d'aquest grup estudiantil) i membres de Corrent Roig; conjuntament, amb la resta (membres del SEPC, i en menor mesura, de l' AEP); que són habituals. El proper dimecres hi haurà una concentració a les 12:30 a la Facultat de Ciències, i una posterior marxa cap al Rectorat; organitzada per la esmentada plataforma.

Les reivindicacions són:

1. No a la privatització i pagament del pàrquing

2. Volem una T-UAB: targeta de transport per a estudiants i treballadors.

3. No a grups de 140 alumnes: Prou massificació a les aules!

4. No als acomiadaments a les empreses externes

5. No a la retallada de plantilla de professorat i PAS. Prou precarietat a la UAB.

Nucli de l'Autònoma per prestigiar el nostre idioma català
Per altra banda, el nucli de la UAB, liderat per estudiants independents de Comunicació i Polítiques; així com pel SEPC i l' EPA; que s'encarrega d'impulsar la campanya pel català; està recollint les últimes postals per reclamar el lloc que es mereix la nostra llengua, com a idioma vehicular, també a l'ensenyament superior.

L'AEP de la UPF no vol empreses vinculades a la guerra a la Universitat Pública


Em sembla una molta bona reivindicació. Cal desemmascarar aquells que fan negoci de les guerres. I a sobre, volen fer negoci, a les nostres universitats públiques.

A més, us afegeixo espais web on he comentat quelcom:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic