Raül Romeva (ICV) a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB

També vaig ser-hi present (segona fotografia). Com sempre, el crack del Romeva amb un to molt proper ens va explicar la seva incansable feina al Parlament Europeu en defensa del medi ambient i en contra de la discriminació. Per mi, és el millor polític català actual del qual en tinc coneixement de causa. Em va agradar molt la forma en la qual veia les coses i com les explicava. El seu to proper i personal, anar corrents perquè havia de buscar els seus fills a l'Escola, les seves anècdotes amb el professor Jeroni Sureda i un eurodiputat jove del PP; entre d'altres; van ser molt aclaridores. Sort Romeva!

Feminicidis: de Ciudad Juárez al problema global' amb en Raül Romeva

Aquest divendres 9 d’abril, ha tingut lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona l’acte “”Feminicidis: de Ciudad Juárez al problema global”, amb l’eurodiputat d’ICV i vicepresident del Grup Verd Europeu Raül Romeva. En aquesta xerrada-debat hem pogut parlar de la situació de la dona en el món actual, enfocat específicament en el feminicidi i, més concretament, a Ciudad Juárez, però molt obert a d’altres perspectives, com la que tenim a l’estat espanyol, al nord d’Europa, així com la feina que ha fet i està fent el Parlament Europeu -o els seus grups progressistes- al respecte.


També hem reflexionat al voltant de diversos elements que ens envolten a la nostra vida diària i, sense adonar-nos-en, perpetuen més en nosaltres i el conjunt de la societat les pràctiques sexistes que des de JEV i ICV condemnem i, no menys important, combatim.


Hem volgut fer constància del fet que, malgrat es digui que la crisi sobretot afecta els homes, la crisi -com bé hem reivindicat des de Joves- té rostres de dona, i que moltes dones que han finit treballs temporals (on són una gran majoria) no són tingudes en compte, com tampoc la seva precarietat laboral ni el seu cost més barat com a mà d’obra. Adicionalment, hem tingut l’ocasió de parlar sobre el funcionament del Parlament Europeu, de les innovacions que aporta el Tractat de Lisboa i altres assumptes que l’eurodiputat i company ens ha explicat amb la màxima proximitat desitjable.

Gràcies a tothom, i gràcies Raül!

Joves d'Esquerra Verda

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic