Perquè una Alternativa Estudiantil a la UAB?

Un breu resum del què és (opinió personal) per a mi:

Com bé saps a la UAB hi ha un "estatus quo" a nivell estudiantil basat en unes formes i estratègies bastant desagradables, i a més, inútils per assolir cap objectiu interessant pels estudiants. Aquest sector estudiantil té unes sigles i un modos operandi que tots coneixem. A tot el campus, es coordina, i té gairebé tot el pes del Moviment Estudiantil a la UAB. De la majoria d'iniciatives d'estudiants: també, de la festa major, per posar un exemple, més banal, diguéssim...

Però més enllà d'això, hi ha realitats estudiantils força disperses: grups d'estudiants que s'enfronten a algunes accions vandàliques, estudiants que individualment es queixen a les institucions universitàries per la aplicació de les reformes universitàries, estudiants que no volen seguretat privada fent llistes d'estudiants i es queixen formalment, grups d'estudiants que s'organitzen per dur a terme activitats vinculades amb la Universitat, o fins i tot, grups d'estudiants agrupats en associacions estudiantils independents (de sindicats d'estudiants, de joventuts polítiques) que es presenten a les eleccions d'estudiants amb propostes concretes i que les tiren endavant. Jo formo part d'aquesta realitat, força desconeguda, i molts més estudiants també hi formen part. Cadascú en la seva facultat. Amb mètodes democràtics i de respecte mutu pel que fa la decisió i la acció. Basant-nos en la llibertat individual de cadascú i amb la sobirania de cada facultat.

Tot i això, forces d'aquests creiem que falta una Alternativa Estudiantil (amb l'organització, estructura i funcions que entre tots decidim) a nivell de campus. Com la tenen els altres; però no per anar en "contra de"; sinó per poder defensar els drets dels estudiants i impulsar iniciatives d'estudiants a nivell d'Autònoma.

Per això, jo i ara, molts més estudiants, estem promovent aquest grup del facebook, per recollir impressions i interessos envers aquest possible (i viable, per cert) projecte.


Jo formo part d'Estudiants per a una Política Activa, associació d'estudiants progressista de la Facultat de Polítiques i Sociologia de la UAB. Hem estat parlant amb d'altres grups i de moment hi ha moltes propostes organitzatives a l'aire: a nosaltres però ens agrada per Assemblea i el que anomenen "comissions flexibles" (pel que fa horari). Però sobretot veiem la necessitat i la oportunitat actual com a bon símptoma. Jo impulso la Comissió d'EPA sobre aquesta proposta ja que tinc força recorregut (per bo o negatiu) en el moviment estudiantil; i em fa una mica coneixedor de les dinàmiques i de les possibilitats reals.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic