Manifestacions contra FGC, nou Delegats d'Estudiants i reflexions universitàries

Protesta_estacion_Ferrocarrils_Generalitat.jpg
En realitat, aquest acte (fotografia) em sembla estúpid i lamentable; però voldria esmentar l'aposta del SEPC aquest segon semestre. Aquest segon semestre, a més d'una plataforma en contra de les retallades pressupostàries de la Rectora -mentrestant el Gerent de la UAB s'apuja el salari-; el SEPC ja ha fet més dues manifestacions (o concentracions) per defensar la gratuïtat del transport públic. Més enllà de que no cregui en la gratuïtat del transport públic, és ben cert, que els preus podrien ser més assequibles i que l'únic moviment estudiantil actiu a nivell de campus és aquest. I és d'agrair. Perquè, últimament, i després d'estar tres anys en l'ull de l'huracà per les mils accions estudiantils dutes a terme; estic concloent que la participació no pot augmentar gaire més a les Universitats Públiques. Ho sigui, si que es pot augmentar substancialment, però que tot no és culpa de la inutilitat o agressivitat de la direcció del Moviment Estudiantil; sinó que hi ha un límit no gaire alt de participació estudiantil a assolir. El gran culpable és el sistema de valors imperant. A vegades, parlant amb estudiants de Comunicació, m'adono que és una Facultat molt més participada pels estudiants. No perquè sigui una facultat més poblada, sinó perquè hi ha ganes i impuls per part de certs sectors estudiantils (Assemblea i Junts). És d'agrair doncs, veure una manifestació de tant en tant per la UAB; encara que sigui per adonar-se de la falta d'implicació de tots plegats.

També cal dir que hi ha altres reivindicacions: critiquen l'augment de la vigilància, etc.; però no em volia estendre.
També voldria informar de que el doctor Joan Lluís Pérez Francesch ha estat nomenat com a nou delegat de la Rectora per a Estudiants. Benvingut.
 
Enllaços:

Comentaris

DieLinke ha dit…
Aquest acte vandàlic contra FGC només era una protesta contra els serveis públics.

Cal lluitar contra aquestes actituds que l'única que cerquen és malmetre allò que és públic per a fomentar les privatitzacions d'aquests.

MÉS CIVISME. STOP MERCENARIS 'REVOLUCIONARIS' DEL ULTRANEOLIBERALISME.

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic