Bones notícies i males notícies per a les Universitats públiques espanyoles

Una nova breu reflexió sobre la neu:

"Estat social, Si. Estat paternalista, No. Societat aburgesada, No. Societat responsable, Si. No us queixeu tants barcelonins, més enllà de les vostres fronteres ja teníem problemes. No em refereixo als problemes sobre comunicació, o bé, en la millora de la planificació del Pla Neu Cat; sinó a les crítiques "gratuïtes" d'alguns "senyorets" que volen que tot li ho solucioni l'Administració i que alhora no critica que Endesa l'hagi deixat sense llum, ni la fa responsable de cap mena de problema en la línia elèctrica. El mateix senyor que potser és president d'escala i no ha anat a netejar el seu carrer perquè li fa mandra. Que consti que em refereixo a casos puntuals i ho escric de cara a la reflexió i no per treure-li responsabilitats a l'Administració".

Mentrestant alguns li fan una bona campanya a UPyD, (el company d'EPA, Joan Miquel ho comenta: Ibarretxe i Rosa Díez). L'establishment universitari continua amb les seves reformes. Fa uns dies a uns professors que conec els vaig enviar un mail recollit a continuació amb l'enllaç a una notícia que ens informa d'aquestes reformes universitàries neoliberals.

Benvolguts professors,

Us passo, sense intent de molestar gaire, un article del diari El Mundo per si és del vostre interès. Evidentment, no ho considero pas una bona notícia. Va en la mateixa línia d'un correu que us vaig enviar ja fa molts mesos sobre el document de Muntanyà (rectors i presidents dels consells socials reunits el juny del 2009) i les pretensions del neoliberalisme universitari.

Tot i que no sóc de donar consells ni fer "discursets"; si és ben cert, que és per reflexionar cap a quina direcció tirem i quina responsabilitat en tenim tots plegats com a societat. No us passo els articles sobre les beques dels joves investigadors i les retallades de Ciència i Innovació perquè com deia un "brillant" polític: "spain is diferent". Tampoc us passo cap enllaç sobre els boicots d'aquests últims dies, en els quals el nostre Deganat ha demostrat que sap donar la cara i ser valent (quantes facultats voldrien aquests Equips de Deganat!). Perquè per això, ja hi han els mass media.

Ara, exercir l'autoritat (sobretot, la moral, la que et dona el dia a dia); també s'hauria d'exercir davant unes potents forces mediàtiques neoliberals de les quals no n'hauríem de formar part des de la nostra posició, sigui la que sigui.

Bon segon semestre a tots.

(comentari contestant a un professor) Ara, jo d'entrada no em fiaria dels "experts externs". En tot cas, hi prestaria atenció si formessin part de la comunitat universitària ja que això significaria que saben de què parlen. Aquesta forma tecnocràtica i pròpia del nou utilitarisme liberal (neoliberalisme en definitiva) de deixar la representativitat i la gestió dels interessos de la ciutadania al món privat; és molt perillosa. Aquests "experts" no són res més, que la filla del Botín (no cal que el presenti), que s'ha muntat una fundació per incidir i influenciar les universitats públiques espanyoles per indicar-lis el "camí". Això és al que alguns ens referíem també quan parlàvem de "mercantilització". Evidentment, que no cal que la filla del Botín, estigui en cap comissió de plans d'estudi, si pot tenir al seu abast, uns quants titulars de diari i reunions amb els propis rectors. "Les decisions -cosa que he après dels anàlisis dels professors d'aquesta facultat- no es prenen en la reunió".
Acabo amb una bona notícia:

Se cumplen 30 años de la entrada del euskera en la UPV

La universidad ha querido reconocer el esfuerzo de los primeros alumnos y docentes que iniciaron la euskaldunización de los estudios universitarios.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic