Amb EPA, la Facultat avança. A les institucions, les nostres propostes s'aproven i es desenvolupen.

Visió constructiva, acció pro-positiva (i crítica)

Estudiants per a una Política Activa (EPA) des del primer moment varem mostrar el nostre estil: defensar els drets dels estudiants tant des de la mobilització com des del treball a les institucions universitàries. 

Fa unes setmanes, els vaig felicitar.

Els nostres representants d'estudiants a la Junta de Facultat per part d'EPA estant treballant de valent per dur a terme les propostes que varem pactar amb la Plataforma d'Estudiants (PEF) i amb el representant d'estudiants independent amb els quals ens varem presentar a les eleccions. I que varem presentar com a compromís electoral: era el primer cop que això succeïa a la Facultat. La Júlia Miralles i el Gerard Domínguez han anat actualitzant aquest compromís electoral. EPA ha estat present en totes les comissions, reunions, Juntes de Facultat, etc.

Aquests propostes es van aprovar en la Junta de Facultat del 4 de març tot i que portaven molts mesos treballant-se (aprovant i redactant-ne els reglaments corresponents, etc.). Es tracta de l'aprovació del reglament de la Comissió d'Igualtat i la seva constitució com a comissió. EPA, i sobretot, la feina de Júlia Mas com a juntària, ha assolit la creació d'una nova comissió a la Junta de Facultat que tingui en compte la perspectiva de gènere, juntament amb d'altres discriminacions. En aquesta Comissió també hi serà en Joan Miquel Roig, també membre d'EPA i alhora membre d'ADUAB qui també, com l'Andreu Batlle ha estat al peu del canó en aquest tema.

Com l'aprovació del reglament del Consell d'Estudiants per tal de promoure la participació estudiantil a la Facultat, per poder decidir sobre l'ús del Local d'Estudiants, per millorar envers la transparència del que es du a terme a la Junta de Facultat, iper tal de tenir delegats (interlocutors legítims) per poder solucionar problemàtiques concretes sobre docència: horaris, exàmens, etc. Com a portaveu d'EPA que va ser present en la negociació del reglament, varem defensar que els estudiants de tardes també tinguéssin delegats de curs i que fossin tots de perfil tècnic (que no és polititzés la figura del delegat).   

Un altre èxit històric ha estat de la mà de l'Oriol Ibàñez que ha aconseguit 20.000 euros per dur a termes mesures de sostenibilitat (eficiència en l'ús dels recursos: ecologisme) i accessibilitat. És el primer cop que un estudiant canvia el Pressupost de la Facultat.
A les Assemblees (obertes a tots els estudiants) que duem a terme els dimecres a les 12h a l'aula 2, tant els representants d'estudiants com la resta de membres d'EPA hem debatut també sobre les propostes que posava sobre la taula l'Equip de Deganat. Valorant bé aquelles que anaven pel bon camí (Pla de Comunicació de la Facultat) i sent molts crítics amb aquelles que no ens agradaven. Habitualment, ens hem reunit amb el Degà per tal de tractar tots els temes: canvis de Bolonya, Festa Major, etc.

En la última Junta de Facultat, la Júlia Mas va exposar que "a la Universitat Pública no es pot suprimir el grup de tarda perquè es tracta d'un servei públic".
Per exemple: Varem ser els únics estudiants presents en la Jornada d'Anàlisi de la Docència, i varem criticar molt durament algunes de les mesures que sonaven com a possibles pel curs vinent: tria de perfil dels estudiants

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic