Sobre l'acció d'intentar boicotejar l'acte d'Ibarretxe

Ibarretxe increpat per un grup d'estudiants a l'UABD'entrada exposar que una noia de la pancarta va dir que volien que no parlés l'Ibarretxe. Per això, parlo de "boicot" a la conferència que es duia a terme a la nostra facultat. Per això i perquè vàrem esperar més de 20 minuts per poder escoltar-lo perquè alguns poden decidir pels demés qui i què s'ha d'escoltar. Per primer cop en la història de la Facultat, els estudiants els van plantar cara.

Després, uns amics i companys de classe varem debatre el què havia succeït i més tard, els membres d'EPA varem decidir el nostre posicionament. L'endemà, ja em veies a mi, imprimint cartells i aquest comunicat per penjar-lo per la facultat:

Comunicat d’EPA en relació amb l’intent de bloqueig de la conferència d’Ibarretxe

Avui, un grup d’estudiants de la UAB han intentat boicotejar una conferència d’Ibarretxe organitzada per la Facultat. Davant d’això, Estudiants per a una Política Activa (EPA), organització progressista i democràtica de la facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB, que defensa la llibertat d’expressió i la convivència a la Facultat; manifestem que:

- Ens reafirmem en la defensa de la llibertat d’expressió a la Facultat, i per tant, de l’organització de xerrades de qualsevol tipus, de politòlegs, sociòlegs o de polítics, a la nostra Facultat; com la que s’ha dut a terme avui amb l’ex lehendakari.

- Valorem positivament i recolzem el Deganat de la nostra facultat per intentar solucionar el problema amb valentia i fermesa ja que ningú pot impedir que es dugui a terme cap tipus de xerrada.

- Ens fem nostres els actes dignes de rebuig dels estudiants que han assistit lliurement a l’acte, dirigits als boicotejadors. Recordem que aquests boicotejadors si que poden, i que així continuí sent, organitzar lliurement els seus propis actes a la UAB. Els estudiants assistents han expressat que ningú els pot trepitjar els seus drets com a estudiants i com a ciutadans.

- Critiquem l’error del grup d’estudiants que van intentar boicotejar diverses vegades l’acte ja que la seva forma “d’exercir la seva llibertat d’expressió” limitant la del conferenciant i els que van assistir-hi lliurement a escoltar-lo; no la podem entendre ni compartir de cap de les maneres.

- Més enllà de que puguem o no compartir el que volien expressar; els recomanem que un altre cop que vulguin mostrar el seu rebuig pel conferenciant ho facin de tal manera que ells mateixos puguin expressar-se sense trepitjar els drets dels demés i alhora, poder fer entendre algun missatge, si és que en tenien algun a expressar. Si exposessin la seva opinió d’una altre forma, més gent se’ls escoltaria. Trepitjant els drets de la resta, però, només trobaran el rebuig dels estudiants d’aquesta facultat i dels seus representants d’estudiants de la nostra organització (EPA).

Alhora, aprofitem per explicar que en la pròxima Junta de Facultat, es demanarà si el ponent ha cobrat quelcom, si hi va haver assistents que van anar-hi obligats per professorat de la Universitat, intentarem buscar vies perquè cap altre cop hi hagi estudiants de la facultat que es quedin sense poder entrar a la sala; i que demanarem que es puguin dur a terme preguntes al ponent perquè sinó la conferència unilateral no deixa pas a cap tipus de debat o esperit crític.

- Altre cop, moltes gràcies als estudiants que van mostrar el seu rebuig.

- I esperem una reflexió dels boicotejadors.
Estudiants per a una Política Activa (EPA)
25 de febrer de 2010
Facultat de CC.PP. i Sociologia UAB


La Rebotiga Informativa m'ha publicat un article extens del que va passar, o de com jo ho vaig viure: Sobre l’intent de boicotejar la conferència d’Ibarretxe a la UAB.


Córrer el rumor que faran el mateix quan vingui la Rosa Díez, el pròxim divendres. Ho sigui, que li faran un favor per no respondre de forma intel·ligent al que serà un acte de campanya. Bé, en realitat; m'avanço als esdeveniments perquè potser no vindrà a recaptar vots (sic.) i potser per primer cop el grup de manifestants boicotejadors no l'embolicaran grossa; i així no rebrà la cobertura mediàtica (i la imatge de tolerant) que ella busca venint a Polítiques UAB.



Enllaços de la notícia (en alguns també opino del tema):

Comentaris

jar... ha dit…
¿Libertad de expresión? Rosa Díez defiende (y es uno de los puntos principales en su campaña) la cadena perpetua... ¿Debo de dejar que defienda la posibilidad de encerrarme de por vida? ¿Dejaría ella que defendiese yo por qué se le debería secuestrar de por vida?

No jodas, eso no es libertad de expresión. Preguntale a los cientos de presos políticos del estado lo que han hecho y verás que una parte importante no tienen delitos de sangre. ¿Su libertad no te/os importa? ¿Sólo deben ser libres de decir lo que quieran los políticos?


Deja/d de hacer el juego a la institución intentando apagar fuegos que no van contra vosotros...

Si os parece que los métodos de quienes luchan son improductivos, lo lógico sería que empleaseis vosotros otros distintos y demostraseis su productividad, pero lo único que habéis hecho desde que empezasteis a moveros es intentar obstaculizar luchas y reirle las gracias al decano.

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic