Situació crítica per a les associacions d'estudiants de la Facultat? EPA supera la seva crisi?

Així és. UNÀNIMUN busca millorar el seu estat financer, que s'ha vist augmentat a través d'un augment de 500 euros (ara tindran 1.500 euros aquest curs) de l'esborrany dels nous pressupostos de la facultat dedicats a promoció de la participació estudiantil i a les associacions d'estudiants. El seu Secretari General, Gerard Domínguez, però, està liderant l'associació d'allò més bé perquè pugui continuar representant la UAB a nivell del Model de Nacions Unides que es fa a nivell mundial. Està fent un munt d'activitats, i per tant, i dedica molt temps.
Per altra banda, el líder de la revista de la Facultat amb suport institucional però controlada i gestionada pels estudiants (REPOSOC) fa un curs que es va convertir en REPOSOC 2.0. Així, es reduïen despeses, s'utilitzaven els mitjans digitals per generar debat (els comentaris, els fòrums, ...) i la gestió i el disseny facilitaven la millor exposició d'articles de PDI, PAS i estudiants de la Facultat. Al novembre l'Adam envià un correu electrònic als vells fundadors que ens van donar els logotips i els ànims que necessitàvem. El nou equip el formàvem un seguit d'estudiants que no conec, jo, l'Oriol (membres d'EPA, que volíem col·laborar en el projecte) i el líder de tal: l'Adam (va fer la presentació de la revista a inicis de curs i que fa el que pot). 

Mentrestant, escrivia aquest post al meu bloc, estava enviant el següent correu electrònic. Des de novembre que no ens enviàvem res. Els he proposat un canvi (després de parlar amb l'Adam), ja que fa dos anys, com m'ha dit l'Oriol, que no surt cap revista en paper (tot i que la REPOSOC 2.0 hauria de tenir dos versions en paper recopiladores dels millors articles cada any). Millor dit, no canvi, sinó rellançament real del projecte.

Cal donar forma a REPOSOC 2.0 i fer una campanya informativa perquè algun estudiant de primer o segon curs puguin al carro. Tenim 300 euros no gastats de l'any passat. Aquest curs, els membres d'EPA hem decidit que no caldrien 300 euros més, i que els dediquin (des de la facultat) per docència o altres aspectes més rellevants i prioritaris per ara.

Amb el Butlletí informatiu de la Facultat, donant una breu informació sobre tot allò que passa a la Facultat; caldria retornar el vell esperit de reflexió i opinió plural  (a l'estil de quan acaba la classe, als passadissos) de la revista REPOSOC original; així com habilitar espais per a la discussió (fòrums), etc. Caldria saber que ja existeix la Revista l'Autònoma (institucional) i la Revista Campus Autònoma (feta per estudiants en pràctiques de Comunicació), així com l'espai web de la Rebotiga Informativa (d'estudiants de Comunicació). Caldria doncs, no suplantar-les, però si agafar el disseny de la Rebotiga Informativa; i potser crear un web on s'unissin blocs de la comunitat facultativa de la Facultat, un espai per a la opinió de les associacions d'estudiants de la Facultat, enllaços al web de la Facultat i al Butlletí, un fòrum d'intercanvi d'opinions, informació i eines per a l'estudi, etc. Potser és ambiciós, però sinó no funcionarà perquè no enganxarà.

DESPRÉS DE LA PEF I L'ASSEMBLEA, L'EPA TAMBÉ TÉ UNA CRISI

Però del que voldria parlar-vos és de la Crisi d'EPA. Calia que es reflexionés sobre l'estat d'EPA al veure que PEF ha desaparegut del mapa al no regenerar els seus membres i al no tenir nous impulsors del grup.

Els assessors d'estudiants del PAE a la Facultat també van tenir una crisi. Totes les associacions, incloent una Assemblea sota mínims pel que fa a membres i activitat; estan o han estat en crisi. EPA no ha estat menys. Calia que algú fes una mica de rebombori intern. Vaig enviar un correu electrònic exposant que deixava EPA.

Al desembre per entrega de treballs i al gener per exàmens, EPA va estar inactiva. Però a mi em preocupava quelcom més important: no tenim estudiants de primer o segon curs que formin part del nostre projecte i se'l facin seu aportant les seves diferències. Ens varem reunir un dia per tractar que calia una reactivació ja que tenim moltes propostes pendents per a Junta de Facultat, i més enllà d'això (no som una candidatura electoral com era més aviat la PEF), tenim feina amb la campanya pel català i altres. Varem fer canvis organitzatius per agilitzar la feina amb comissions flexibles i deixant l'Assemblea del dimecres (per debatre, a l'aula 2, 1 hora, com sempre) però hi ha una membre que treballa (i això és prioritari per tots) i per tant, tindria problemes d'anar a les assembles ordinàries. Jo, el Gerard i l'Oriol varen escriure dos projectes per a EPA de cara al futur i mirant més enllà de la Facultat. Tot i això, i tot i el debat intern, quan semblava que tot anava sobre rodes per com a mínim estabilitzar el projecte a casa nostre, el Gerard ha de "salvar" UNÀNIMUN i diu que els dimecres no podrà venir a les assembles ordinàries.

Llavors, és quan decideixo que és el moment d'escriure un mail per crear una mica d'estat d'opinió intern: "Deixo EPA". En el qual, volia veure com s'espavilaven sense mi. I si, la Júlia Mas continuava seguint fent feina a la Comissió d'Ordenació Acadèmica. I el Gerard, es va presentar el següent dimecres en assemblea ordinària, dient que volia rellançar el projecte. Entre el mateix dia i l'endemà vaig rebre resposta de tots els membres actius: impressionant. I molt agraït. I a més, estaven a l'aguait del món universitari. Així, que podríem dir que si s'ha solucionat: jo vaig entrar a l'Assemblea i vaig dir que no deixaria EPA fins a finals de curs; però que volia veure més activitat perquè el curs vinent funcioni bé ja que hi crec, com tots els meus companys i amics d'EPA hi creuen. Ells es van comprometre a seguir defensat el projecte d'EPA i jo vaig exposar que el fet que jo estigui actiu a final de curs no solucionarà res.

A més, el Gerard vol fer un sopar entre "eparras", doncs el farem!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic