La crisi econòmica arriba a les Facultats de l'Autònoma: la nostra facultat vol assolir els objectius de la Rectora

L'Equip de Govern va presentar a l'Equip de Deganat i al  nostre professorat, les retallades pressupostàries; basades en el PRIM [tot i que no ho esmentin gaire]. Un pla d'austeritat, d'eficiència en l'ús dels recursos i també, per desgràcia, en aquest cas, de retallades socials. La crisi doncs, fa que la Generalitat de Catalunya i l'Estat no paguin (com també s'explica en l'enllaç), retallin (com en el cas de Ciència i Innovació) partides pressupostàries, i demanin sacrificis a unes universitats ja prou endeutades. Em pensava que volíem canviar de model productiu, tant  que parlen de la innovació i de la societat del coneixement. Em pensava que els preocupava la educació. Em pensava que potser encara al PSOE quedava algun nou keynesià que sap que sense inversió pública, no podrem sortir de la crisi a que ens ha dut el model neoliberal. 

Aquests mateixos sacrificis són els que demana la Rectora de la UAB a les seves respectives facultats. Si és ben cert, que hi ha situacions de total ineficiència i insostenibilitat de l'ús d'alguns recursos; també és ben cert que el PRIM preveu retallades socials que no es poden acceptar. La crisi, la paguen els treballadors, els autònoms i les famílies; i ara també, els estudiants, el professorat i el PAS. 

En definitiva, amb un deute històric, l'Autònoma haurà de retallar pressupostos (d'un pressupost estatal de vergonya en Educació Superior en comparació amb la resta de la UE). La crisi arriba, doncs, a la Universitat.

Aquí teniu un enllaç, on l'Equip del Deganat de la Facultat -fent presència de la seva transparència informativa- ens informa breument dels canvis que s'hauran de produir. Exposo el "s'hauran" per indicar que el Degà de la nostra Facultat és la mà dreta de la Rectora a nivell institucional més alt de la Facultat, pel que m'he anat assabentant, i pel que sembla, sempre està d'acord amb les decisions preses des de l'Equip del Rectorat. La supressió de la FMUAB 2009, les retallades pressupostàries, etc. Els membres d'EPA hauríem de demanar-li quin paper de pressió du a terme a les Comissions que es duen a terme al Rectorat, i quin posicionament -més enllà d'obeir les decisions preses a altes instàncies- té, i si ha assolit en alguna ocasió que la Rectora canvii la seva postura en algun tema; si és que hi han postures diferents.

En resum, la situació de crisi agreuge les poques partides de diners addicionals per poder implantar els Reials Decrets (Pla de Bolonya), ja que ja no estem parlant de poques (estem en etapa post-bolonya, hi ha crisi) sinó de retallades pressupostàries.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic