Govern jeràrquic a les Universitats Públiques? Segona fase

Després de la crisi de govern de la UB, solucionada a través d'un Equip de Govern més concentrat; a la UAB també hi hagut canvis en el si de l'Equip, però en aquest cas ningú ha dimitit, i per tant, no es pot parlar de crisi, sinó d'intercanvi de responsabilitats. Tot i això, es troba a faltar en el Comunicat de la Rectora, els arguments que han provocat aquests ajustos.

Per altra banda, Enric Canela, ens informa en el seu bloc d'un article del Mundo que explora la possibilitat d'un nou govern més jeràrquic i més empresarial per a les Universitats Públiques. Aquesta va ser la intenció dels rectors catalans [en la que jo anomenaria primera fase d'un procés per convertir els governs de les universitats en el model que proposen] quan van reunir-se aquest juny i van firmar la declaració de Muntanyà, perfilant la seva pretensió d'un govern amb menys control democràtic intern a les universitats públiques catalanes. Això però, voldria dir canviar la LOMLOU, la llei estatal. En destaco un fragment:

En ell [un document promogut per una fundació de la filla de Botín que últimament està posant les mans a la Universitat Pública Espanyola per fer el seu millor negoci, suposo jo ja que no puc creure en una pretesa "sensibilitat social" del director d'un dels Bancs que més ha rebut de les ajudes estatals per "sortir ells" de la crisi amb guanys astronòmics aquest curs]  es proposa implantar “una estructura de govern inspirada en el model EUA, en el qual el rector és designat i remogut per una Junta de Govern (’Board’) en la qual tenen especial influència dels membres externs a la Universitat», tot i que «actualitzada i redimensionada d’acord amb la realitat espanyola».

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic