El català a les Universitats Catalanes està discriminat

Aquesta setmana, Laia Ortíz (ICV), reconeixia en una entrevista a Tribuna catalana, que durant les mobilitzacions estudiantils de Bolonya, no s'havia acabat de fer bé [la gestió del conflicte]. Al mateix, recordava que Amnistia Internacional ha reconegut que el camí correcte [globalment], és el que ha seguit la Conselleria d'Interior del Conseller Saura (ICV).

Per altra banda, a l'escriptor Víctor Alexandre li he deixat un comentari al seu escrit del seu bloc d'E-notícies.cat, en el que s'ha fet ressò de la Campanya pel català de la Plataforma per la Llengua en la qual EPA hi participa activament pel que fa al campus de l'Autònoma.
Fragment a destacar:
La Plataforma demana poder rebre l'ensenyament de tots els graus íntegrament en català, més oferta de postgraus i màsters oficials en català, que tot el professorat que s'incorpori a les universitats conegui prou la llengua catalana, que s'anunciï i es respecti la llengua de la docència, poder fer els exàmens, les pràctiques i els treballs en català, que hi hagi un reconeixement oficial de la recerca feta en català, disposar de bibliografia específica en català, que l'estudiant de mobilitat i intercanvi conegui el català, que totes les universitats elaborin un reglament d'usos lingüístics i el compleixin i que els futurs professionals siguin competents en llengua catalana.
Per altra banda també es fa ressò d'altres dos casos a dues universitats catalanes on és el català, el que està discriminat. Hem de recordar que la gent que es veu discriminada, i més, si no es respecten el seus drets lingüístics en llengua catalana; normalment, no ho denuncia: 

Una estudiant de màster de la URV denuncia que no li van deixar fer l'examen d'una assignatura en català (El Punt)
El silenci de la UOC
Dos estudiants, també es fan ressò d'aquesta situació: En català, si us plau!

També l'Enric Canela es fa ressò de l'estudiant que no ha pogut examinar-se en català, i dels ajuts per promoure el català a les universitats públiques del govern català. Al seu bloc, també es fa ressò de les eleccions a Rector de la UPC i el debat sobre el Campus Besòs. Com també, explica la continuïtat del programa per a investigadors Ramon y Cajal, molt important. També ens explica la situació de 150 becaris que no han rebut el seu salari a Andalusia: La increïble situació de 150 becaris a Andalusia.
També ens exposa el fracàs del debat intern a la Conselleria d'Huguet, que no reformarà profundament la LUC per desavinences amb els Rectors catalans agrupats a l'ACUP.

En un altre ordre de coses, l'Assemblea Mundet, segons es fa ressò Estudiants en Lluita, ha muntat el seu "Laboratori" (Universitat autogestionada) amb cursos humanístics i dades crítiques com aquestes:
Manifest

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic