Del web d'EPA: Què hem fet a la Junta de Facultat?

El que els membres d’EPA hem aconseguit a la Junta de Facultat

Al web d’EPA ens volem fer ressò d’un escrit del Joan Gil, membre fundador d’EPA, en el qual s’expliquen alguns dels objectius assolits gràcies al treball institucional dels representants d’estudiants d’EPA a la Junta de Facultat.

Consell d’Estudiants: EPA impulsa la figura dels delegats de curs

El Gerard Domínguez, l’Oriol Ibàñez (com a representants d’estudiants per EPA) i jo (com a portaveu d’EPA) hem treballat en la Comissió per la creació del reglament del Consell d’estudiants de la facultat (juntament amb el sistema de delegats que EPA ha impulsat i que va ser una de les propostes amb la qual PEF (i) EPA es va presentar a les eleccions d’estudiants). La idea general ha estat que el Consell no es posicionés políticament, i que els delegats tinguessin un perfil tècnic i no polític com si el tenen els representants d’estudiants. A més, hem reivindicat, delegats pel torn de tardes seguint amb la nostra especial atenció al col·lectiu d’estudiants de la facultat més afectat per qualsevol mesura (docència, avaluació de la docència, horaris, pràctiques, seminaris, treball en grup, …) que s’implementa. La Júlia Mas (de Sociologia i de tardes, i membre d’EPA) ens va recordar que calia delegats per torns (un matí i un per la tarda). A més, varem reclamar que el Local d’Estudiants en fes ús qualsevol estudiant (per estudiar, fer treballs, …) i que calia arribar a un acord entre les tres organitzacions d’estudiants (aquí el Joan Alginet de PEF, que va venir en la segona reunió, ens va donar suport i li agraïm) que el local no estigui brut, que no es pengin cartells si no és als suros del local, etc.; com també tenir un calaix amb clau per cada associació d’estudiants de la facultat.

Consell d’Economia: EPA aconsegueix una partida per mesures de sostenibilitat a la facultat

Al Consell d’Economia, l’Oriol Ibàñez (com a representant d’estudiants per EPA), va recolzar la preocupació de la responsable de la Biblioteca per la partida en la compra de llibres, i va aconseguir (lo qual és històric, perquè és molt difícil aquest nivell de participació estudiantil) que es creés una partida (encara sense el número exacte de diners) per a implementar mesures de sostenibilitat. Així ho he explicat a la xarxa Edusot.cat (per a una Universitat Sostenible):
A la UAB, a la facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, a proposta d’Estudiants per a una política activa (EPA), el Deganat (Degà Salvador Cardús i Ros) ha posat una partida en el pressupost per debatre una línea estratègica de sostenibilitat. Nosaltres com a EPA presentarem un treball d’uns companys que van fer per una assignatura sobre el malbaratament de recursos i els mals usos de la calefacció, papereres i altres mesures.
Vull donar les gràcies a la PEF, i especialment al Javi Ceba i l’Exposito per incloure el seu treball de Seminari d’Habilitats Professionals al Programa Electoral Comú (PEC) de la Coalició electoral PEF (i) EPA. Ara, hem pogut, incloure una partida i les mesures proposades al treball (més d’altres que inclourem) seran debatudes a la Junta de facultat.

Comissió d’Igualtat: EPA aconsegueix incloure en l’ordre del dia de la Junta de facultat, la creació de la Comissió d’Igualtat. ADUAB i EPA, associacions agermanades.

Júlia Mas (representant per EPA) ha aconseguit incloure aquesta proposta a l’ordre del dia. Els membres Andreu Batlle, Joan Gil (jo mateix) i sobretot, Joan Miquel Roig, ja tenen el compromís del Deganat de que la proposta és en ferm, i que el Joan Miquel també serà en aquesta comissió perquè és membre de l’ ADUAB (Associació de disminuïts de la UAB) i té coneixement sobre el tema.
A més, l’ADUAB i EPA estem redactant un Conveni de col·laboració després de que ADUAB ja fossin observadors externs al referèndum muntat entre l’Assemblea (i) EPA; per tal d’unir més els llaços de col·laboració.
Cal dir que tots els membres del Deganat, i sobretot el Degà Salvador Cardús han estat molt oberts en aquest inici del curs 2009/10 a que la participació estudiantil sigui vinculant i se’ns ha escoltat amb molt de respecte i amb ganes d’avançar i millorar la facultat, i no com a una mera anècdota. Fins i tot, en moltes de les propostes, se les han pres, com a part del seu govern a la facultat i hi treballen força perquè surtin bé; per tal de modernitzar la facultat. Per tal, de com diem a EPA, fer una “facultat de tothom i per a tothom”. Apunta’t a EPA!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic