Debat universitari a la Xarxa d'Internet

D'entrada, Enric Canela es fa ressò d'una entrevista que critica la retallada en R+D.

També em voldria fer ressò d'un article de la Rebotiga sobre la FMUAB 2009 en que hi va participar EPA.

Alhora voldria dir que el comentari que li vaig fer a l'article de Guillem Cassòliva sobre la història del moviment anti-Bolonya, l'he penjat -una part que comentava el futur de Junts i EPA- al Facebook, on ha estat comentat per Gerard Sentís (Junts, de Comunicació). Des d'aquí també agrair-li el comentari i que hi hagi sort amb Junts! 

Fragment -escrit a títol personal- extret de: http://www.rebotigainformativa.es/?p=494&cpage=1#comment-379

"La qüestió de futur és: Quin paper volen jugar Junts i EPA en un futur? Quin paper volen jugar la majoria estudiantil: s’associaran més? seran més actius en el món estudiantil? Teixiran un moviment estudiantil de facultat fort? Té futur Junts i EPA a les seves respectives facultats sense un suport més ampli dels estudiants de les respectives facultats?

Jo crec que no. I a més, crec que el moviment assembleari no està acabat; està adormit, i que els que l’han liderat no deixaran per res que aquest estatus quo estudiantil el puguin perdre i que algú els pugui substituir en l’espai assembleari i en l’espai institucional i mediàtic. Les assemblees dures (Polítiques i Lletres) fa dècades que existeixen, i continuaran existint, i jo crec que en un futur per més bé que pel que van servir fa tot just un curs. Com en els millors temps de les lluites contra Iraq a la UAB, amb un lideratge ferm de les assemblees de la UAB. Però, i nosaltres què? Millor dit, i els que agafin les regnes de Junts i EPA els dia que nosaltres deixem la Universitat, què passarà?

La PEF ens ha donat un bon exemple d’això si no es duen a terme, re impulsos dels projectes que han sorgit com a alternativa assembleària a la UAB. Molts ens recolzen, però, n’hi ha pocs d’estudiants que vulguin ser actius a les seves facultats i formar part d’EPA (no sé que passarà amb Junts). Una reflexió que faig a l’aire i que m’agradaria que em responguessis, públicament o privadament."
 
Gerard Sentís
Una gran reflexió Joan. I és aquest fragment que has posat aquí el que més m'amoina. A Comunicació tot just ara comencem a teixir les candidatures d'enguany, i seguim tenint resposta. Possiblement no serà tan "fàcil" com l'any passat, que veníem d'unes ocupacions que van activar gent que en altres circumstàncies no s'hagués presentat o no hagués votat.
D'aquí unes setmanes et podrem donar resposta a aquest temor!


Joan Gil Oliveras
Eis Gerard!

Gràcies per comentar-ho. M'imagino que et refereixes a candidatures per a la Junta de facultat. Content de que encara tingueu resposta, en el vostre cas.

Una altre qüestió és si més enllà de l'agenda institucional, podeu mobilitzar a un grup actiu d'estudiants.... Mostra'n més...

A EPA hem aconseguit que un grup d'estudiants estiguem actius quasi cada setmana, alguns van a la Junta de facultat i d'altres s'encarreguen d'altres activitats (xerrades, ...). El problema és que no és molt nombrós i no tenim pas cap estudiant de primer o segon curs que ens pugui reemplaçar en un futur.

Espero la resposta i que us vagi molt bé!


Per altra banda, l'Assemblea de facultats d'UB Raval, ha penjat en un post el vídeo que vaig editar pel butlletí de la facultat sobre la opinió dels estudiants de la meva facultat sobre les associacions d'estudiants. L'han titulat "La vida de Brain a la UAB". Per qui li interessi aquesta comèdia li poso dos enllaços: descripció i frases cèl·lebres. Des d'aquí agrair-lis que en facin ressò del vídeo ja que és important saber que en diuen els estudiants de les associacions que els representen o en les quals hi participen.

Han comentat el vídeo amb una frase de la pel·lícula "La vida de Brain":

- Y tu ¿eres del frente popular de Judea?
- No... ¡soy del frente Popular Judaico!
Suposo que deuen opinar el mateix que dues estudiants del vídeo en el qual una  diuque és ridícul que hi hagi 3 associacions polítiques estudiantils per una facultat, i l'altre, que són associacions molt tancades. Tot i que després, llegint:
- Ets de l'EPA? o no?
M'imagino que podria ser una crítica contra l'EPA o contra la meva persona; però no ho tinc gens clar. Els posaré un comentari perquè m'ho contestin. Tot i això, el més probable és que se'n riguin de l'amic Andreu, que diu que és de l'EPA però com a "simpatitzant" i que forma part d'un "Departament de Gènere de l'EPA".

Dir-lis des d'aquí, que l'Andreu fa molt bona feina a l'EPA i ell es considera de l'EPA, ara, més que mai; però que mai li ha agradat etiquetar-se. El treball sobre la igualtat a la facultat que fa és genial. Gràcies Andreu!

Gràcies per fer ressò del vídeo, crec que seria bo que el comentéssiu. Per cert, no entenc els vostres comentaris. Si van dirigits al primer entrevistat: és de l'EPA.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic