Nova etapa del bloc sobre el món universitari: redisseny dels continguts

De què he parlat?
En aquest bloc he parlat força de la política universitària, aportant gairebé sempre la meva perspectiva personal. He analitzat la baixa priorització dels diferents governs centrals envers la Educació Formal Pública. També he parlat de les agosarades (a Espanya costa molt, dur a terme canvis) però equivocades mesures del PP. (...) Acabant amb reformes mercantilitzadores i matusseres al voltant del Procés de Bolonya en un marc de neoliberalisme imperant. Fins a dia d'avui; amb una crisi econòmica que retalla despesa social, sobretot, pel que fa a la investigació pública. Fa poc ja vaig comentar però que el meu pessimisme, fruit de la crítica i autocrítica que intento fer florir en els meus escrits; fa que a vegades no pugui apreciar ni pugui comentar que el dia a dia a la Universitat Pública, i el treball de tots plegats, és la millor resposta al mur de l'Administració, al no full de ruta del Govern i als interessos que tenen posats els grans bancs en les butxaques dels estudiants universitaris.


De què vull seguir parlant?
D'això mateix, però m'agradaria redreçar-ho, centrar-ho. L'activitat de la organització estudiantil Estudiants per a una Política Activa (EPA) -sense desmerèixer la resta d'organitzacions estudiantils- és un bon exemple de posar la teoria al servei dels interessos (drets) dels estudiants i de dur a la pràctica  el model universitari que ens hem imaginat com a fita ideal a assolir. La última aventura estudiantil, a les acaballes de la meva primera carrera universitària, ha estat certament la més exitosa i profitosa per objectius i per esperit col·lectiu: el compromís amb les idees, i l'esforç que hi posem els meus companys (la majoria amics) d'EPA fa que per fi, puguem avançar sense haver de tirar per la borda cap principi, però tampoc sense creure'ns que la Universitat pública o la nostra facultat només pot dependre de la nostra opinió o que hem d'assolir-ne el seu complet control. La vida pública, en visió republicanista, només fa que promoure la iniciativa i les ganes dels qui en formen part (els ciutadans). Els que ens representen en el cas de la Facultat, tot i que jo començaria a mirar més lluny en campanyes entre vàries facultats de la mateixa Autònoma, haurien d'anar dirigides a fer partícips a la massa estudiantil d'aquesta cosa pública. Cal doncs, fer entendre perquè és útil, perquè és correcte (des de l'humil punt de vista de cadascú), perquè ens sentim bé fent el què fem i perquè volem seguir dedicant certa part del nostre temps al món universitari des de la visió estudiantil. 

Què canviarà?
Aquest bloc s'intentarà més aviat a centrar-se en això i no pas, en comentar notícia per notícia, l'actualitat universitària espanyola, com he anat fent de forma més brillant o de forma menys interessant o correcte. I en això últim, em refereixo a la crítica al que va ser una estratègia i unes formes del Moviment Estudiantil del curs passat, caduques i que van dividir als estudiants. Que no van sumar gaire, i menys van assolir cap objectiu important per seguir avançant en un model alternatiu, democràtic i plural d'Universitat Pública; obert a tothom, i on s'hi pugui conviure sense masses problemes que ens puguem posar entre tots per derives personals lamentables. Humilment crec doncs, que davant les injustícies cal actuar i també fer-ne crítica, usar la llibertat d'opinió,però no obstant això, no cal centrar-se en recrear-se en aquesta crítica i menys tant repetida (jo també comento errors com tota persona imperfecte) i en canvi, és molt millor, explicar allò què es fa bé, que molts cops queda més amagat, i que no per això, és menys important. Per això, EPA hi sortirà molt més en el meu bloc.


Per altra banda, he obert un bloc sobre les consultes populars d'autodeterminació al Bages, de forma temporal, en el qual algun cop hi escriure algunes reflexions; però sobretot hi penjaré notícies que surtin als mitjans locals sobre la qüestió al Bages.


Alhora, vull canviar les etiquetes dels meus escrits en aquest bloc (posts) perquè així serà més fàcil ordenar-les ja que totes les iniciades a partir d'aquest post començaran amb "Ideal EPA: (el que sigui)" o ve, ja que també faré alguns escrits sobre l'actualitat universitària que no tindran a veure per res amb l'EPA seran del format "Pública Si: (el que sigui)".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic