Coses de la facultat: Avaluació del professorat. Vídeos sobre el Procés de Bolonya i la crisi a la UB

Avui he trobat un espai web de RTVE que exposa les diferents opinions del Procés de Bolonya, que ells anomenen Pla de Bolonya (en tot cas, seria LOU i Reials Decrets). Tot i això, les visions negatives del Procés no estan molt ben elaborades i explicades. Suposo que forma part de la "propaganda" del Govern central. Tot i això, recull la majoria d'articles de RTVE sobre el Procés, i per això, el recomano des d'aquí.

Un vídeo amè sobre el Pla:



Al mateix us voldria parlar sobre la "crisi" (així l'anomenen a l'article del diari AVUI+). Es tracta de la dimissió de part de l'Equip de Rectorat de Dídac Ramírez (UB). Evidentment, no és un bon símptoma. Segons el mateix diari, part de les raons per les quals han dimitit han estat "ideològiques". M'alegra doncs, poder sentir aquest mot altre cop en una discussió sobre la política universitària: si la política universitària té un model, unes idees, una ideologia que la mou. O sinó, és pura gestió, és tecnocràcia, per tant, també ideologia política. Estic ben fart dels discursos neutrals entorn la política i la ideologia a la Universitat. Alguns voldrien amagar la realitat política del món universitari, però això no pot ésser, perquè és intrínsec a les funcions dels òrgans de govern de la Universitat. En tot cas, la politització de tots els àmbits universitaris si que és negativa.

El rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, en l’acte de presa de possessió del càrrec el novembre del 2008En un altre ordre de coses, el Rector, va reclamar en un article (també a l' AVUI+) més finançament "universitari: reclamem una autonomia financera que ha de permetre l'exercici efectiu de l'autonomia universitària." No entenc doncs, per a que serveix la ACUP, si no aconsegueix asseure el responsables polítics (com l' Huguet, el qual el veiem a la fotografia, això si, en un acte d' auto bombo) per parlar-ne seriosament, i evidentment, per pressionar que per això existeixen els grups de pressió universitaris.

Dídac Ramírez: "És en la nostra cultura de millora i de cerca de l'excel·lència científica que reclamem una autonomia financera que ha de permetre l'exercici efectiu de l'autonomia universitària"

Aquesta situació precària a la UB, també es viu a la UAB. Això és el que deia l'últim Comunicat del Consell de Govern de la UAB:  

El Consell de Govern de la UAB vol posar de manifest, a la comunitat universitària i a la societat catalana, la preocupació per la greu situació econòmica de la nostra universitat, que podria ser solucionada, en bona part, amb el compliment per part de la Generalitat de Catalunya del pagament de compromisos adquirits en exercicis anteriors.


Per cert, he trobat un article del web de la UAB que parla sobre les enquestes que ens van passar a la Facultat, com cada any, per valorar el professorat. He de reconèixer que l'enquesta d'aquest curs era molt curta, i això em va fer decebre un xic. Entenc, que no en fan gaire cas d'aquestes enquestes, però com a mínim, si es fan, que es facin bé.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic