Varies notícies

Estudiants de la UB denuncien la degradació de la sala d'estudi de la Facultat de Geografia i Història

Un grup d'estudiants ha lamentat en un reportatge del programa "El secret" de Catalunya Ràdio la degradació que ha viscut la sala d'estudi de la Facultat de Geografia i Història de la UB al Raval. Els joves lamenten que el que havia de ser una sala d'estudi s'ha convertit en una "sala de tàpers" però també en un lloc on es refugien indigents i on es consumeixen drogues. La sala és un recinte de la UB però està situada també en un lloc de pas dels veïns que, segons els estudiants, dificulta l'estudi.

La meva opinió:


Una mica de sensibilitat amb els indigents. Ja sé que a Barcelona no ha triomfat mai aquest aspecte, però a algun lloc hauran de dormir. Altre cosa seria el tema de les drogues.

Article interessant d'Especial Bolonya:

L’ex-Rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, recuperat de les seves causes personals que li van fer dimitir en plenes ocupacions estudiantils de la UAB, rep com a premi de la seva gestió privatitzadora la presidència d’un conveni de “col·laboració” entre l’Associació Catalana d’Universitats Públiques Catalanes i La Caixa (el mateix banc que fa negocis tant a la “reconstrucció” d’Iraq com fent préstecs als estudiants sense beca). L’invent es diu “Recercaixa”.

L’Obra Social de la Caixa – el percentatge de retorn social de beneficis obligat per llei per a les caixes d’estalvi- esdevé en una nova eina per a la privatització de la recerca pública, feta amb recursos públiques i amb personal al que se’l suposa dedicació exclusiva, una bona política d’I+D amb una dotació de… 9 milions d’euros fins el 2014, per a totes les universitats.

El conseller Huguet no pot complir els compromisos i deixa les universitats en fals

La PUC denuncia que el projecte de Campus d’Excel·lència Internacional de la UPF deixa de banda el català

La pàgina web www.upf.edu/icaria que explica el projecte de Campus d’Excel·lència Internacional ICÀRIA de la UPF no està traduïda a la llengua catalana, fet que incompleix l’article 2.2 de l’Acord de la Junta de Govern de 8 de març del 2000, modificat per acord de la Junta de Govern de 27 de febrer del 2001 que diu que la llengua catalana és la llengua d’ús normal a la Universitat. A més també incompleix l’article 6.1 de la Llei d’Universitats de Catalunya (1/2003 de 19 de febrer) que estableix que la llengua catalana, com a llengua pròpia, serà la llengua d’ús normal. També incompleix l’article 22.2 de la Llei de Política Lingüística (1/1198 de 7 de gener) que emplaça a les universitats a emprendre les mesures pertinents per a garantir i fomentar la presència del català en les activitats no docents.

Més de2.000 estudiants a la concentració contra la nova selectivitat.

La concentració a Plaça Sant Jaume convocada per l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) ha estat seguida per més de dos milers d’estudiants de Batxillerat de Catalunya per demanar una moratòria de dos anys en l’aplicació de la nova selectivitat.
Les nostres demandes s’han fet arribar a Presidència de la Generalitat de Catalunya i Iniciativa per Catalunya-Verds ha anunciat que assumeix les reivindicacions de l’AJEC i presentarà en els propers dies una proposició no de llei al Congrés dels diputats per aturar la nova selectivitat.

La mobilització ha estat desconvocada a les 13.30 hores sense cap incident.

A la UAB, l'altre dia, els treballadors de l' AUTOESCOLA CAMPUS UAB de CCOO criticaven en una concentració que la empresa hagi canviat les condicions laborals sense previ acord amb els sindicats.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic