Nou model de finançament, dèficit pressupostari universitari i crítíques al Pla de Bolonya

Mentrestant Enric Canela ens informa del procés pel nou pressupost universitari, i el seu nou model emmarcat en el Procés de Bolonya. A més, del dèficit universitari i la poca priorització històrica del Govern central entorn la investigació pública que és la majoritària en aquest estat.
Alhora, us deixo les queixes contra Bolonya d'un degà de Dret de Galícia:



Notícia: Unió de Joves denuncia que la Universitat Autònoma 'fa fàstic' i aposta per la via policial

Unió de Joves denuncia que la Universitat Autònoma 'fa fàstic' i aposta per la via policial

Unió de Joves (UdJ) ha emès un comunicat on denuncia el mal estat i el deteriorament que està vivint la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Segons els joves democristians, "els actes vandàlics han deteriorat la universitat de manera evident”, un fet que segons ells “fa impossible el treball i l'estudi” en aquesta universitat per “la tensió que s'hi viu”. Les joventuts d'Unió Democràtica de Catalunya han atacat directament als moviments antisistema presents al campus universitari: “S'han fet seu el campus de la UAB com a fòrum de difusió i com a escenari d'actes reivindicatius que resulten amb violència”.

De forma indirecta, Unió de Joves ha volgut atacar personalment a algunes associacions com el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) o la Coordinadora d'Assemblees de Facultat (CAF), afirmant que “els actes sovint són subscrits per associacions i sindicats que reben subvencions públiques directa o indirectament”. A més, han apostat perquè “es persegueixi policialment els responsables d'aquests actes i de les associacions que les emparen”.

Fa vora un mes, un col·lectiu organitzat d'estudiants va organitzar la primera Festa Major de la UAB al marge del rectorat. El dia següent, alguns estudiants i professors es van queixar per la muntanya de deixalles que hi havia encara per recollir. Segons els organitzadors de la festa, el rectorat es va negar a facilitar els equips de neteja als estudiants, la qual cosa va impossibilitar que pogués estar tot net el matí següent.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic