Coses de la facultat: EPA. Què pretenem ser?

Content per la medalla a una professora (Teresa Freixes) que vaig tenir, i arribat de l'Aragó on la CHA està fent molt bona feina pel català, l'aragonès i pels avenços socials; escric el meu últim post de l'any 2009 desitjant-vos un molt bon any nou!

Al final, el que som o deixem de ser respecte als altres, és allò que donem a conèixer o allò que opinen "els grans xerraires" (opinòlegs). En una facultat, la comunicació sobre el món estudiantil és més minsa del que ens podem imaginar. Jo em pensava que els estudiants arran de la pluralitat d'organitzacions d'estudiants (Assemblea, PEF, EPA), estaria més informada i participaria més en la que més si sentís identificada. Peró la participació ha minvat molt a la Facultat. Això és així, l'augment de la pluralitat no ha dut molta més participació estudiantil. Electoralment, però si que s'ha notat molt, però participació continuada no. I això ha passat en les tres organitzacions per igual, però sobretot en la PEF; on molts dels seus membres han deixat de participar activament de les reunions (les poques que per desgràcia s'han dut a terme) de la PEF. A l'Assemblea també han reduït el número d'activistes. Com a EPA, però en aquest cas per temes laborals.

Volia posar un fragment en el que debato sobre això. Al web de l'Assemblea de Psicologia:

1 any i mig intentant-ho de diverses formes: intentant pluralitzant-la duent a companys de classe, intentant que s'aprovés un reglament intern, etc. Al principi no entenia res, però a la que vaig militar a un sindicat vaig començar a entendre les dinàmiques externes que influïen a les assemblees i les convertien molts cops en una corretja de transmissió.

A la nostra facultat no existeix cap òrgan/organització que aglutini a tots els estudiants per poder col·laborar conjuntament. Es fa a través dels tres grups estudiantils (Assemblea-SEPC, PEF, EPA). En alguna ocasió (muntant un referèndum) EPA i Assemblea han participat conjuntament i semblava que conjuntament podíem fer coses i fins i tot dintre d'EPA es parlava de "Assemblea des de zero, Assemblea plural", però impossible. Masses diferències, massa diferents agendes, massa diferents formes de fer, i que no ens volen: tant senzill. El SEPC no ens vol ni veure. Ens vol desapareguts i ho sé de bon grat. Per altra banda, la PEF sembla que aquest curs no està gaire activa.

L'única formula per retre comptes o per decidir-ho democràticament (el que es du a terme a les institucions) és a través de les assemblees d'EPA
o del Programa Electoral Comú amb la PEF.

Anar a l'Assemblea? Segons el seu "líder", els hi sua la Junta, ja que "ell està al Claustre que és més important" (textual). Anar a l'Assemblea seria el mateix que informar a 5 sepeceros de la facultat de forma informal, com que no ens caiem d'allò més bé, que s'informin a través del web on posem totes les actes del que fem i deixem de fer.

Tant de bo participessin més els estudiants, a EPA o als altres dos grups d'estudiants. Jo vaig proposar una unió amb els estudiants d'esquerres de la PEF (que encara s'hauria d'haver debatut en ambdues reunions/assemblea) i no van voler. Mentrestant, he d'anar aprovant (com tots) els cursos i la carrera i per tant, faig (i fem) el que es pot.

No som cap polit buró o candidatura electoral jeràrquica com tantes s'han creat en la història del moviment estudiantil. Intentem ser un grup d'estudiants que s'organitza de forma democràtica i que vol aglutinar tots els estudiants d'esquerres, ni més ni menys.

La majoria d'estudiants de la facultat estan cansats de l'Assemblea.

Us deixo amb alguns articles interessants -com sempre- de l'Enric Canela sobre la precària situació financera universitària:

Crisi a la UB

En defensa de la nostra universitat

Fre per a les universitats que volen ser excel·lents

Regalar els diners als Estats Units

Els titulats que no saben expressar-se

Visions de la recerca i la universitat


I us desitjo:

BON ANY A TOTES I TOTS!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic