L'etapa postbolonya serà desgranar els punts febles de les nostres Universitats Públiques de Catalunya

Mentrestant van comentant un escrit que vaig publicar fa uns dies valorant la recaiguda del moviment, d'altres també s'apunten a fer balanç, com un professor adherit a Corrent Roig; i per exemple La Vanguardia, exposa un any després com està la situació actual en el moviment estudiant i en els professors crítics amb el Procés de Bolonya; així com la implantació dels Graus.

Us deixo un fragment on parla l'Anna del Pinno, coordinadora nacional de l'AEP. Explica que s'ha llegit la LUC a fons, jo també, el problema està en que el Conseller Huguet no voldrà fer cap debat sobre la nova LUC. Això em temo.

Esta estudiante de Periodismo participa en un grupo formado por alumnos y docentes para examinar el nivel de democracia y financiación universitaria, ya que opinan que no es adecuado –Del Pino ya ha estudiado a fondo el documento de reforma de la ley de Universidades de Catalunya–. Otros han decidido poner en marcha proyectos educativos alternativos y en la facultad de Geografía e Historia de la UB han creado una especie de Síndic de Greuges para recoger las quejas sobre los nuevos planes de estudios y tratar de solucionarlos. Las becas o los juicios contra los estudiantes que participaron en la ocupación de la UB y demás protestas son otros de los frentes.

El mateix article a més, ens avisa del que ja ens està informant Enric Canela: de que no hi ha cap millora substancial en el finançament universitari, Al contrari, s'està reduint:

Todo apunta a que la Generalitat reducirá un 3% la financiación dedicada a personal docente. Con el nuevo modelo de Bolonia se crean seminarios, en los que se desdoblan grupos. Por lo tanto, serían necesarios más profesores en determinadas áreas.

En la UB no se han podido cubrir las jubilaciones ni las bajas de muchos profesores, por lo que el número de docentes es menor. Lo mismo en otras universidades catalanas.

A més, fa uns dies vaig informar a membres de la PEF de que podien firmar una convocatòria de Claustre extraordinari en contra del Claustre organitzat per la Rectora amb un ordre del dia molt diferent al que volen els estudiants i PAS que critiquen les polítiques de la Rectora Ana Ripoll a la UAB. S'ha creat un web on s'expliquen els motius de la convocatòria d'aquest Claustre.

Per contextualitzar-ho, us exposaré que el PAS està molt enfadat amb els acomiadaments de treballadores de l'OCÉ, sobretot CCOO que a més és molt crítica amb les externalitzacions. Aquestes són les raons de la convocatòria que ja compta amb la firma del 40% dels claustrals (PDI, PAS i estudiants):

1.- Fre a la política d’externalitzacions

2.- Mesures per a fer front a la crisi econòmica a la UAB

3.- Respecte als àmbits de participació i foment de la democràcia a la UAB

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic