El moviment anti-Rectorat creix: al final s'accepten els punts del Claustre extraordinari

Després dels acomiadaments de l'OCÉ, la Junta del PAS de la UAB començava a acabar amb els "cent dies de gràcia" que té tot càrrec públic: es creava un moviment dels treballadors de la UAB contrari a Ana Ripoll, hi havia decisions sobre la plantilla que s'estaven duent de forma "autoritària" (1r Manifest).

A mode de resum: La UAB té externalitzat un servei de la Universitat (reprografia) i per això, contracta una empresa privada (OCÉ). Aquesta per reduir costos (diu que UAB no li paga) acomiada unes quantes treballadores (Yolanda a reprografia de Lletres, entre d'altres). Tots els sindicats (UGT, CGT, CCOO i CAU) del Personal d'Administració i serveis (PAS) comuniquen en un segon manifest que estan farts de la rectora i que volen la seva readmissió. Amb els estudiants (del moviment anti-Bolonya i d'altres), han aconseguit convocar un Claustre perquè les readmetin. Fins llavors, alguns dels estudiants anti-Bolonya fan accions a la UAB de protesta. Alguns estudiants "xapen" reprografia de lletres i de la Plaça Cívica perquè si ho fan elles perdran la feina. Es fa alguna concentració que puja al Rectorat (sindicats treballadors: CGT, CAU, UGT i CCOO i estudiants: En Lluita, Corrent Roig, AEP i SEPC) per pressionar una mica més.

Després venia la cancel·lació de la Festa Major, amb formes inicials d'informar de la decisió ben opaques, sense comptar amb la veu dels estudiants, com una simple gestoria (sense visió política, sense saber que es faria igual) i pressionant Estrella Damm, Damm Bier i d'altres administradores (que venien un bon negoci) perquè no s'oferissin a vendre'ls a algunes organitzacions d'estudiants el beure amb el qual -en part- es financen les seves activitats. Ho sigui, més enllà del propi moviment anti-Bolonya (estudiants, PAS i professorat), la Rectora aconseguia posar-se en contra a la majoria de les entitats d'estudiants de la UAB que hi ha a l'Edifici d'Estudiants.

Aleshores, ve quan ens assabentem del PRIM (un paquet de mesures per reduir costos en temps de crisi econòmica que pot aixecar -ja ho està fent- molta polseguera). Tot això fa que els sindicats del PAS, professors de CCOO i la majoria de sindicats d'estudiants liderats per l'AEP, convoquin un Claustre extraordinari per plantejar tres punts: el PRIM, els acomiadaments i la falta de democràcia universitària a la UAB.

Més sobre el tema: Queixes contra l’equip de govern de la UAB, Claustre Extraordinari, A tots els mitjans de comunicació i Claustre ordinari i Claustre extraordinari el 18 desembre.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic