Coses sobre la facultat: Comissió d'Economia i PEF

Comissió d'Economia i Serveis de la facultat: EPA fa feina.
Avui he trucat a un de la PEF perquè vagi a la Comissió d'Economia de la Junta de facultat per PEF. L'Oriol Ibàñez hi anirà per EPA. L'Oriol presentarà propostes d'EPA pels pressuspostos, i inclourà algunes mesures del Pla de Sostenibilitat del PEC (Programa Electoral Comú amb la PEF).


Declaracions d'un fundador de la Plataforma d'Estudiants de la Facultat (PEF)
Fa uns dies vaig anar amb l'amic Joan Alginet (PEF) a l'ICPS a escoltar una conferència molt interessant sobre els partits de la Concertació de Chile. Seguidament, em va convidar a un entrepà i un cacaolat, i em va exposar la seva opinió sobre el futur de la PEF. Diu que la puc fer pública.
  • La PEF havia d'instaurar la "democràcia" (sistema representatiu plural de diferents opcions polítiques estudiantils) per acabar amb l'estatus quo assembleari (del SEPC). El seu objectiu doncs, ja s'ha assolit i més amb la presència d'EPA. Per ell, el fet d'assolir la seva principal funció (de "Transició democràtica") fa que vegi que la pròpia inèrcia i composició plural interna, durà a la PEF a la seva pròpia desaparició.
  • Ara és l'EPA l'organització d'esquerres de la facultat i d'ella d ependrà el futur de l'espai progressista a la facultat.
  • Ho compara amb l'UCD o la Concertació chilena. Ja han fet la seva transició, ja no tenen sentit de seguir existint. Els espais transversals, plurals, on hi ha tantes sensibilitats i ideologies com la PEF tenen curta durada.
  • Nosaltres (EPA) seriem com Alianza Popular (jeje) perquè jo sóc per ell un "ex-Ministre del Règim" (assembleari). En referència al meu paper actiu en l'Assemblea abans de l'aparició i constitució de l'EPA.

En realitat té raó. Ara per ara, i tot i les diferències que tinc amb la PEF; penso que la PEF era necessària per trencar amb l'estatus quo estudiantil, per fer la ruptura a la facultat ja que l'Assemblea tancada i sectària no es podia renovar o refundar (ja ho varem intentar!) per dintre. Gràcies a una opció plural com la PEF, es va obrir un espai estudiantil més gran de participació (obviat i censurat anteriorment) en el qual EPA hi pot jugar un bon paper. Les sigles de la PEF ("Plataforma d'estudiants") no ideològiques i neutres, expliquen què és la PEF per dintre: un grup molt heterogeni de famílies. Ara el que cal no és ruptura, sinó transformar i això ho fa i ho ha de fer l'EPA.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic